Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Marcipánové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Marcipánové rezy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • 150 g masla
  • 150 g mletých lieskových orieškov
  • 150 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžica mlieka
  • štipka mletej škorice
  • 500 g marcipánu
  • 5 lyžíc džemu
  • 80 g kokosového oleja
  • 160 g čokolády
  • biela čokoláda na dozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vymiešame si maslo s cukrom do peny..pridáme žĺtky, trochu škorice a mlieko.Zvlášť v miske si zmiešame múku s mletými orieškami (môžete použiť aj mandle alebo vlašské orechy,) K vymiešanému maslu pridáme múčnu zmes a vypracujeme cesto.Cesto dáme do chladničky na 30 minút.

2. Krok

Plech na pečenie si vymastíme.Cesto dáme na plech a utlačíme ho rukami po celom plechu..Môžete použiť aj fóliu a cesto cez ňu valčekom rovnomerne vyvaľkať..Potom cesto popichajte vidličkou a dajte piecť do vyhriatej rúry pri 180°C.Pečte do zlatista.Cca 20 - 25 minút.

3. Krok

Ešte na horúci koláčik rozotrite džem a nechajte vychladnúť.

4. Krok

Medzi dvomi fóliami vyvaľkajte marcipán na veľkosť plechu.Vrchnú fóliu odstráňte a preneste marcipán na koláčik.Bude dobre držať na fólii takže budete môcť marcipán otočiť, uložiť na plech a potom fóliu odstrániť.

5. Krok

Čokoládu roztopte v kokosovom oleji (môžete použiť aj ceru) a naneste rovnomerne na marcipán.Potom roztopte aj bielu čokoládu a urobte pár čiar z bielej čokolády..Nožom urobte mramorovanie.

6. Krok

Nechajte poriadne zatuhnúť a nakrájajte na porcie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1758 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.