Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Marcipánové zemiaky

Chod:
Náročnosť:
reklama:
P1050063.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Túto úplne jednoduchú maškrtku zvládnu „upiecť“ aj staršie deti. Stačí kúpiť marcipán, banány a piškóty a zapojiť ich do pečenia. S trochou šikovnosti sa z obyčajného banánu a piškót dajú veľmi rýchlo vyrobiť krásne a chutné vianočné (alebo aj veľkonočné) cukrovinky.

Ak nechcete použiť kupovaný marcipán, spravte si ho doma:

Marcipán z mandlí:

  • 200g na jemno zomletých mandlí
  • 200g práškového cukru
  • kúsoček masla (lyžička kopcom)
  • zopár kvapiek mandľovej arómy
  • voda podľa potreby

Mliečny marcipán zo sušeného mlieka:

  • 100g sušeného mlieka
  • 200g práškového cukru
  • 50g rozpustený 100% tuk
  • mandlová aróma
  • voda podľa potreby

Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu  RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!

Originál recept TU

reklama:

Suroviny

  • banány
  • okrúhle detské piškóty
  • marcipán (môže byť aj kúpený)
  • práškový cukor na podsýpanie pri vaľkaní
  • kakao na obaľovanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ručne v miske, alebo v robote si zmiesim marcipán (s vodou opatrne, aby nebol riedky), rozvaľkám ho na doske posypanej preosiatym práškovým cukrom. Okrúhlou vykrajovačkou vykrojím väčšie kolieska, alebo radielkom nakrájam na štvorce. Banán nakrájam na hrubšie plátky, vložím medzi dve piškótky a zabalím do marcipánu. Obalím v kakau. Ukladám na podnos tak, aby sa navzájom nedotýkali (môžete dať do papierových košíčkov). Skladujem v chladničke ako všetky nepečené zákusky. Hotové zemiačiky potrebujú minimálne jeden deň, aby piškóty zmäkli. Poznámka: Ak nemáte pravý marcipán z mandlí, môžete ich obaliť mliečnym marcipánom - budú rovnako dobré. Aj v cukrárňach to tak robia (v tej našej určite). Marcipán si môžete samozrejme kúpiť aj hotový. Množstvo banánov a piškót je závislé od množstva marcipánu, ktorý kúpite alebo si vyrobíte. zdroj: vlastný recept - vymyslela som si ho ako našu rodinnú variantu marcipánových zemiakov bez krému :)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9960 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.