- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Marhuľová roláda
Marhuľová roláda
- Čas Prípravy: 25min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 60min
S fotopostupom tu: http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/06/marhulova-rolada.html
Suroviny
- 5 vajec
- 5 PL cukor práškový
- 4 PL múka polohrubá
- 1PL kakaa
- Plnka
- 500g -jemný tvaroh mäkký
- 200g smotana kyslá 16%
- 1vanilkový cukor
- 2PL práškový cukor
- čerstvé marhule (750g)
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr vyšľaháme sneh. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku.
2. Krok
Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
3. Krok
A nakoniec vmiešame kakao.
4. Krok
Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C 10-15 minút ...(niekedy stačí tých 10 minút
5. Krok
Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75)
6. Krok
Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.
7. Krok
Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme plnkou. Zvyšnú plnku si odložíme a roládu opäť zavinieme.
8. Krok
Formu vystelieme potravinárskou fóliou a dáme časť plnky, vložíme roládu a poukladáme prekrojené marhule.
9. Krok
A natrieme zvyškom plnky a poukladáme ešte marhule.
10. Krok
Priložíme odrezaný pás cesta, ktorý predtým ešte môže potrieť marhuľovým lekvárom a dáme stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.
11. Krok
Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu.
12. Krok
A ľubovoľne ozdobíme. Prajem dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5585 videní