Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Marhuľové pirôžky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Marhulove pirozky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 10
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • cesto :
  • 250 ml kefíru
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička cukru
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice oleja
  • Plnka :
  • 500 g vykôstkovaných marhúľ
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si vypracujeme cesto bez kvasníc na pirôžky. Na to zmiešame kefír, vanilkový cukor, vajce a cukor v hlbokej miske a miešame polievkovou lyžicou do hladka.

2. Krok

Do misky nasypte 200 gramov preosiatej múky a prášok do pečiva. Cesto premiešajte polievkovou lyžicou, potom nalejte rastlinný olej a premiešajte. Zvyšnú múku pridávajte po častiach a dôkladne ju premiešajte, vymiesime mäkké, mierne lepkavé cesto bez droždia. Celkovo je potrebné toto cesto miesiť rukami asi 5 minút. Misku s cestom bez droždia prikryte potravinovou fóliou (alebo utierkou) a nechajte pri izbovej teplote asi 20 minút.

3. Krok

Kým cesto „odpočíva“, umyte marhule a odstráňte kôstky. 500 gramov vykôstkovaných marhúľ nakrájajte na malé kocky. V miske zmiešame nakrájané marhule, vanilkový cukor a cukor, premiešame a plnka na koláče je hotová.

4. Krok

Odpočinuté“ cesto rozdeľte na 10 častí. Každý kúsok cesta roztiahnite na pomúčenej doske do tvaru placky. Do stredu každej placky dajte 1 polievkovú lyžicu plnky. Aby sa mi cesto nelepilo na dlane, pravidelne som si namastila ruky rastlinným olejom. Okraje každej placky som zdvihla nad plnku a vytvorila vrecko, ktoré som dobre zaistila.

5. Krok

Potom každé „vrecko“ otočíme švom nadol, výsledkom budú okrúhle koláče s marhuľovou plnkou.

6. Krok

Nalejte rastlinný olej do panvice, rozohrejte ho na pomerne vysokom ohni a vložte do nej marhuľové pirôžky švom nadol. Olej by mal siahať do stredu pirôžkov ako keď robíte langoše .

7. Krok

Marhuľové pirôžky smažte na strednom ohni dozlatista z oboch strán. Hotové vyprážané pirôžky preložte z panvice na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej. Hotové necháme mierne vychladnúť a potom podľa chuti posypeme práškovým cukrom a podávame..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.