Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Marhuľový dezert

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Marhulovy dezert.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
femina.hu
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • 500 g marhúľ
  • 200 g mascarpone
  • 200 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1 dcl suchého bieleho vína
  • lístky mäty na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Dve marhule si odložíme, zvyšok umyjeme, olúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca. Zalejeme vínom, pridajte nastrúhanú citrónovú kôru a cukor, povarte ich päť minút a potom ich nechajte vychladnúť.

2. Krok

Medzitým si vyšľaháme studenú šľahačku. Jogurt zmiešame s mascarpone a vanilkovým cukrom, potom zmiešame so šľahačkou.

3. Krok

Potom poháre vrstvíme striedavo vrstvou marhúľ a krému.. Necháme poriadne zachladiť a pred podávaním ozdobíme plátkami marhúľ a lístkami mäty..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

956 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.