Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Marhuľový džem

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
015
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 17min
  • Hotové Za: 0min

Rozpis surovín si každý môže upraviť podľa seba a svojej chuti (my máme radšej redší džem, s kúskami ovocia, takže nie je hustý, ale je výborný na pečivo a do palaciniek)

reklama:

Suroviny

  • 5kg mäkkých prezretých marhúľ
  • šťava zo 4 citrónov
  • 1,5kg kryštálový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Marhule umyjeme a vykôstkujeme.

2. Krok

Pokrájame. Ja som ešte trocha rozmixovala ponorným mixérom.

3. Krok

V hrnci so širším dnom rozmixované marhule povaríme približne 6-7 minút a pridáme cukor.

4. Krok

Z citrónov vyžmýkame šťavu a vlejeme.

5. Krok

Povaríme ďalších 5 min, alebo aj dlhšie (ja som varila 10 minút) Lekvár nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

7 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5966 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.