- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Marhuľový džem
Marhuľový džem
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 6 kg marhúľ
- 2 kg cukru
- 2 lyžice kysliny citrónovej
Postup prípravy
1. Krok
Na zaváranie vyberte zrelé marhule. V prípade potreby odstráňte nezdravé časti a dôkladne ich umyte. Ak sa vám nepáči šupka ovocia v lekvári, vložte ich na minútu alebo dve do vriacej vody, aby ste ju mohli ľahšie olúpať. Nakrájajte na štyri alebo šesť častí , odstráňte kôstku a vložte do hrnca na sporák, potom začnite variť na miernom ohni. Medzitým často miešajte. keď sa začnú variť pridáme cukor a kyselinu citrónovú a povaríme asi 40 minút.
2. Krok
podľa potreby džem rozmixujeme ak chcete jemnejšiu textúru.. Horúci džem plníme do pohárikov a hneď zaviečkujeme..otočíme hore dnom a dáme pod deku , kde ho necháme pomaly vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
397 videní