- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Marináda na rebierka
Marináda na rebierka
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 500 g bravčových rebierok
- 30 ml sójovej omáčky
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica kečupu
- 1 lyžica horčice
- 1,5 lyžičky mletého čierneho korenia
- podľa chuti soľ
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte ingrediencie na marinádu - sójová omáčka, med, horčica, kečup. Mimochodom, množstvo každej ingrediencie sa dá meniť podľa vašich predstáv, ak máte radi sladšiu omáčku, pridajte viac medu , ak máte radšej pikantnejšie - viac horčice. Omáčku dobre vymiešame dohladka.
2. Krok
Podľa toho kde budete rebierka pripravovať si ich dajte buď to na pekáč alebo na grilovaciu tácku.. môžu byť v celku alebo už naporcované..
3. Krok
Vtrite do nich soľ a mleté čierne korenie.. takto nechajte pôsobiť 15 minút.
4. Krok
Mäso potrieme pripravenou omáčkou. Pekáč alebo grilovaciu tácku prikryjeme alobalom a vložíme na oheň alebo do rúry na 30 minút pri cca 180°C.
5. Krok
Potom alobal odstránime, mäso opäť potrieme marinádou a pri rovnakej teplote opäť pečieme ďalších 20 - 30 minút (kým nie je mäso upečené). 10 minút pred dopečením mäso opäť potrite, aby získalo lesklú a krásnu kôrku.
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3109 videní