Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Marlenka s krémom z čiernych ríbezlí

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
 копия.jpg
10
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 16
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min

Marlenka Dscn9543.jpg Dscn9544.jpg

 

Dscn9547.jpg Dscn9549.jpg Dscn9550.jpg Marlenka
reklama:

Suroviny

  • cesto:
  • 320 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 75 g medu
  • 1,5 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 75 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • krém:
  • 200 g čiernych ríbezlí
  • 400 ml mlieka môžete použiť aj smotanu na šľahanie
  • 120 g bielej čokolády
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 100 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • na ozdobenie čokoládová poleva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme vaječný žĺtok s cukrom do peny.

2. Krok

V kastróliku si zmiešame med, sódu a maslo , a na miernom ohni za stáleho miešania rozpustíme.Keď sa zmes začne variť a peniť intenzívne miešame a varíme až kým nám nevznikne karamelová hmota.

3. Krok

Potom odstavíme a tenkým prúdom za stáleho miešania prilejeme vyšľahaný žĺtok a vanilkový cukor.

4. Krok

Pridáme preosiatu múku a vypracujeme cesto.Cesto zabalíme do fólie a necháme na teplom mieste 1 hodinu odpočívať.

5. Krok

Po uplynutí tejto doby, cesto rozdelíme na 7 častí.Vyvaľkám do štvorca cca 20 x 20 a upečieme každý plát zvášť na plechu s papierom na pečenie.

6. Krok

Pečieme pri 180°C cca 4 minúty, a ešte za horúca si zrežeme okraje pretože chladnutím cesto zatvrdne a mohol by sa vám plát zlomiť.

7. Krok

Zbytky si rozomeliete na mixéri a použijete na ozdobenie ..

8. Krok

Žĺtky na krém si vymiešame v 100 ml mlieka a pridáme aj múku..Dobre prešľaháme. Ostatné mlieko si dáme variť.Tenkým prúdom prilejeme zbytok mlieka vymiešaný so žĺtkami a múkou a uvaríme hustý puding d ktorého vmiešame aj ríbezľové pyré.

9. Krok

Ešte za tepla pridáme aj nalámanú bielu čokoládu a premiešame kým sa čokoláda nerozpustí.Potom krém prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

10. Krok

Mäkké maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a primiešame k ríbezľovému krému.Poriadne prešľaháme kým sa nám všetko neprepojí.

11. Krok

Pripraveným krémom potierame medové pláty a spájame..Vrchný plát potrieme krémom a pridáme omrvinky..Ak by ste mali málo odrezkov , kľudne celý jeden plát rozmixujte..

12. Krok

Vrch dozdobíme čokoládovou polevou a môžete pridať aj kreatívne vyrobené čokoládové motýle...

13. Krok

Takto pripravený zákusok musí v chlade postáť pár hodín , aby vám medové pláty zmäkli..po pár hodinách nakrájajte na kocky a verte že budete okúzlený lahodnou chuťou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5147 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.