- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Marlenka s krémom z čiernych ríbezlí
Marlenka s krémom z čiernych ríbezlí
- Kusov: 1
- Porcií: 16
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- cesto:
- 320 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 75 g medu
- 1,5 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- 75 g masla
- 1 vanilkový cukor
- krém:
- 200 g čiernych ríbezlí
- 400 ml mlieka môžete použiť aj smotanu na šľahanie
- 120 g bielej čokolády
- 2 žĺtky
- 4 lyžice hladkej múky
- 100 g masla
- 50 g práškového cukru
- na ozdobenie čokoládová poleva
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme vaječný žĺtok s cukrom do peny.
2. Krok
V kastróliku si zmiešame med, sódu a maslo , a na miernom ohni za stáleho miešania rozpustíme.Keď sa zmes začne variť a peniť intenzívne miešame a varíme až kým nám nevznikne karamelová hmota.
3. Krok
Potom odstavíme a tenkým prúdom za stáleho miešania prilejeme vyšľahaný žĺtok a vanilkový cukor.
4. Krok
Pridáme preosiatu múku a vypracujeme cesto.Cesto zabalíme do fólie a necháme na teplom mieste 1 hodinu odpočívať.
5. Krok
Po uplynutí tejto doby, cesto rozdelíme na 7 častí.Vyvaľkám do štvorca cca 20 x 20 a upečieme každý plát zvášť na plechu s papierom na pečenie.
6. Krok
Pečieme pri 180°C cca 4 minúty, a ešte za horúca si zrežeme okraje pretože chladnutím cesto zatvrdne a mohol by sa vám plát zlomiť.
7. Krok
Zbytky si rozomeliete na mixéri a použijete na ozdobenie ..
8. Krok
Žĺtky na krém si vymiešame v 100 ml mlieka a pridáme aj múku..Dobre prešľaháme. Ostatné mlieko si dáme variť.Tenkým prúdom prilejeme zbytok mlieka vymiešaný so žĺtkami a múkou a uvaríme hustý puding d ktorého vmiešame aj ríbezľové pyré.
9. Krok
Ešte za tepla pridáme aj nalámanú bielu čokoládu a premiešame kým sa čokoláda nerozpustí.Potom krém prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
10. Krok
Mäkké maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a primiešame k ríbezľovému krému.Poriadne prešľaháme kým sa nám všetko neprepojí.
11. Krok
Pripraveným krémom potierame medové pláty a spájame..Vrchný plát potrieme krémom a pridáme omrvinky..Ak by ste mali málo odrezkov , kľudne celý jeden plát rozmixujte..
12. Krok
Vrch dozdobíme čokoládovou polevou a môžete pridať aj kreatívne vyrobené čokoládové motýle...
13. Krok
Takto pripravený zákusok musí v chlade postáť pár hodín , aby vám medové pláty zmäkli..po pár hodinách nakrájajte na kocky a verte že budete okúzlený lahodnou chuťou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5147 videní