Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Marlenka s rakytníkom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rykytnikova marlenka.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Medový základ :
  • 450 - 500 g hladkej múky
  • 120 g cukru
  • 120 g masla
  • 3 - 4 lyžice medu
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • Rakytníkový džem :
  • 80 g mrazený rakytník
  • 50 g cukor
  • Rakytníkový krém :
  • 200 g mrazený rakytník alebo (120 g rakytníkové pyré )
  • 80 - 100 g cukru
  • 50 - 60 g masla
  • 3 žĺtka
  • 1 lyžica škrobu
  • Karamelový krém:
  • 400 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 120 g cukru
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 80 g uvareného salka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na rakytníkový krém potrebujete rakytníkové pyré. Mám hotové mrazené. Alebo môžete bobule rakytníka rozmraziť a pretrieť cez sitko. Rakytníkové pyré vymiešame s cukrom a žĺtkami, odporúčam ešte pridať škrob. V hrnci s hrubým dnom na strednom ohni zmiešame rakytníkové pyré, cukor, žĺtky a maslo. Keď sa zmes stane homogénnou, zvýšte teplotu a pokračujte v miešaní. Po varení znížte teplotu na minimum a varte do zhustnutia. Odstráňte z tepla a nechajte rakytníkový krém pri izbovej teplote.

2. Krok

Na druhý krém zmiešame mlieko s cukrom a múkou. Miešajte do hladka. Za stáleho miešania privedieme do varu a zmes celkom rýchlo zhustne. Odstráňte z tepla. Odporúča sa pokryť povrch potravinárskou fóliou.

3. Krok

Kým táto hmota chladne, vypracujeme cesto . Na cesto zmiešame zmäknuté maslo, rozšľahané vajcia, cukor a med. Keď zmes zovrie a zmení farbu na karamel, odstavíme z ohňa a vmiešame sódu bikarbónu. Hmota by sa mala speniť. Necháme mierne vychladnúť a po častiach vmiešame múku. Množstvo múky sa môže líšiť.-. Vymiesime jemné, príjemné cesto a necháme asi 20 minút odpočívať.

4. Krok

Kým cesto odpočíva , dokončíme výrobu krému. Vyšľaháme maslo pri izbovej teplote s kondenzovaným mliekom, ktoré by tiež malo mať izbovú teplotu. Potom maslovú časť spojíme a zmiešame s vychladnutou a hustou pudingovou zmesou

5. Krok

Do výsledného krému pridajte rakytníkový džem. Krém som nerozmiešala s prísadami rakytníka do hladka. Pomyslel som si, nech je to nerovnomerné – pestré.

6. Krok

Krém vložte do chladničky. Teraz môžete začať vyrábať piškóty. Cesto je vhodné rozdeliť na šesť rovnakých častí. Každý vyvaľkáme na tenko, na hrúbku 2-3 mm. Vyrežeme kruhy s priemerom 18 cm. Popichajte ich vidličkou.

7. Krok

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V závislosti od veľkosti sa do plechu na pečenie zmestia 3-4 okrúhle kusy na súčasné pečenie.

8. Krok

Spojte všetky odrezky a z tejto hrudky cesta vyvaľkajte ďalšiu tortovú vrstvu - siedmu. Upečte ju spolu z odrezkami . Piškóty pečieme pri teplote 170-175 stupňov 6-7 minút. Nepresušujte! Hotové poukladajte na seba.

9. Krok

Na zostavenie torty, teda na upevnenie použite vhodný krúžok. Každý zo šiestich koláčikov namažte porciou krému a poukladajte ich na seba. Na siedmu vrstvu položte rakytníkový krém. Tortu vložte na dve hodiny do chladničky. Z upečených sušených odrezkov vytvorte mrveničku.

10. Krok

Potom krúžok odstráňte, boky torty natrite vytečeným krémom a posypte mrveničkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.