Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Marokánky s čokoládou a chilli

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Marokánky s čokoládou a chilli
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Marokánky s čokoládou a chilli Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tieto marokánky sú skvelým nápadom na vianočné pečenie. Spojujú rôzne chutné ingrediencie, ako orechy, kandizované ovocie a hrozienka, a ich skutočná čerešnička na torte je čokoládová poleva so štipkou chilli. Týmto spôsobom sa na tanieri ocitne sladko-pikantná dobrota, ktorá poteší každého, kto má rád netradičné kombinácie chutí.

reklama:

Suroviny

  • 250 ml mlieka
  • 30 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 20 g masla
  • 100 g kandizovaného ovocia
  • 100 g orechov podľa výberu
  • 100 g hrozienok
  • 100 g čokolády na varenie
  • 30 g stuženého tuku
  • mleté chilli (podľa chuti)
  • 100 g mandlí
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme tým, že v mlieku rozmiešame múku, pridáme cukor a maslo. Túto zmes privedieme k varu a neustále miešame, až kým sa nezahustí a nezmení na hladký bešamel. Po približne troch minútach varenia by mala mať požadovanú konzistenciu.

2. Krok

Kandizované ovocie nakrájame na malé kúsky, orechy nasekáme na drobno a všetky tieto ingrediencie spolu s hrozienkami pridáme do bešamelu. Dobre premiešame, aby sa všetky suroviny spojili.

3. Krok

Zmes naberáme lyžicou a tvoríme malé kôpky na plech vyložený papierom na pečenie alebo jemne vymastený. Formujeme z nich ploché koláčiky, ktoré potom pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 15-20 minút, až kým nebudú pekne zlatisté. Po upečení necháme marokánky trochu vychladnúť a jemne ich odstránime z plechu pomocou plochého noža.

4. Krok

Kým marokánky chladnú, pripravíme si čokoládovú polevu. V miske na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu so stuženým tukom. Potom pridáme mleté chilli podľa toho, ako veľmi chceme, aby bola poleva pikantná.

5. Krok

Každý kúsok marokánky potom potrieme touto čokoládou a na vrch ešte posypeme nasekanými mandľami, ktoré dodajú finálnemu výsledku príjemný chrumkavý efekt.

reklama:

Tieto marokánky s čokoládou a chilli sú ideálnym sladkým prekvapením, ktoré spojí sladkú a mierne pikantnú chuť, a sú vynikajúcim doplnkom na vianočné sviatky alebo iné príležitosti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.