Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mars rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mars rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
pasiunepentrubucatarie.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto na 3 pláty:
  • 5 vajec
  • 130 g práškového cukru
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleja
  • 200 g polohrubej múky
  • 50 g kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 rumová esencia
  • Čokoládová vrstva Parížsky krém:
  • 200 g tmavej čokolády
  • 200 smotany na šľahanie
  • Šľahačková vrstva:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 5 g práškovej želatíny
  • 3 tyčinky Mars
  • 50 g strúhanej čokolády
  • Poleva na povrch:
  • 100 g horkej čokolády
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžica masla
  • Sirup:
  • 150 ml vody
  • 100 g cukru
  • rum
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

oddelíme si bielká od žĺtkov..Najskôr vyšľaháme bielká so štipkou soli do peny, potom pridáme 1 lyžicu cukru a ušľaháme sneh..

2. Krok

Žĺtka šľaháme s cukrom do bielej peny, K žĺtkam primiešame olej, a neskôr vodu..Zvlášť v miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom..Zmes múky vmiešame k žĺtkovej zmesi a nakoniec do cesta vmiešame zľahka bielkový sneh,.

3. Krok

Cesto si rozdelíme na 3 časti a každú odpečieme na plechu 22 x 33 ktorý si predtým vyložíme s papierom na pečenie.Pečieme asi 15 minút pri 180°C..prepečenosť každej piškóty skontrólujeme špáradlom.

4. Krok

Parížsky krém si pripravíme tak, že si dáme zahriať smotanu na šľahanie, pridáme k nej nalámanú horkú čokoládu, necháme chvíľu postáť a potom dobre rozmiešame..Takto necháme vychladiť na 2 - 3 hodiny a potom dokonale vyšľaháme.

5. Krok

Šľahačkový krém: Do šálky si dáme želatínu,a dáme na ňu 2 lyžice studenej vody..Necháme ju napučať. Vyšľaháme šľahačku do tuha, potom želatínu na chvíľu dáme zahriať do mikrovlnky a zamiešame k šľahačke,,.Potom vmiešame mars tyčinky nasekané na menšie kúsky a nastrúhanú čokoládu.

6. Krok

Sirup na pokropenie piškóty pripravíme rozvarením vody s cukrom, potom ju necháme vychladnúť a vmiešame rum..

7. Krok

Ideme zákusok vrstviť..Na jeden plát piškóty najskôr nakvapkáme cukrový sirup..Potom rozotrieme čokoládový parížsky krém (trochu si odložíme na ozdobenie), dáme druhý plát piškóty.Ten znovu pokropíme sirupom a navrstvíme šľahačkový krém.Prikryjeme tretím posledným plátom, ktorý taktiež pokropíme sirupom.Takto odložíme do chladničky na 2 - 3 hodiny..

8. Krok

potom si pripravíme čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli a prelejeme celý zákusok..Dozdobíme odloženým parížskym krémom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1281 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.