- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Mars rezy
Mars rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Cesto na 3 pláty:
- 5 vajec
- 130 g práškového cukru
- 100 ml vody
- 100 ml oleja
- 200 g polohrubej múky
- 50 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 1 rumová esencia
- Čokoládová vrstva Parížsky krém:
- 200 g tmavej čokolády
- 200 smotany na šľahanie
- Šľahačková vrstva:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 5 g práškovej želatíny
- 3 tyčinky Mars
- 50 g strúhanej čokolády
- Poleva na povrch:
- 100 g horkej čokolády
- 2 lyžice mlieka
- 1 lyžica masla
- Sirup:
- 150 ml vody
- 100 g cukru
- rum
Postup prípravy
1. Krok
oddelíme si bielká od žĺtkov..Najskôr vyšľaháme bielká so štipkou soli do peny, potom pridáme 1 lyžicu cukru a ušľaháme sneh..
2. Krok
Žĺtka šľaháme s cukrom do bielej peny, K žĺtkam primiešame olej, a neskôr vodu..Zvlášť v miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom..Zmes múky vmiešame k žĺtkovej zmesi a nakoniec do cesta vmiešame zľahka bielkový sneh,.
3. Krok
Cesto si rozdelíme na 3 časti a každú odpečieme na plechu 22 x 33 ktorý si predtým vyložíme s papierom na pečenie.Pečieme asi 15 minút pri 180°C..prepečenosť každej piškóty skontrólujeme špáradlom.
4. Krok
Parížsky krém si pripravíme tak, že si dáme zahriať smotanu na šľahanie, pridáme k nej nalámanú horkú čokoládu, necháme chvíľu postáť a potom dobre rozmiešame..Takto necháme vychladiť na 2 - 3 hodiny a potom dokonale vyšľaháme.
5. Krok
Šľahačkový krém: Do šálky si dáme želatínu,a dáme na ňu 2 lyžice studenej vody..Necháme ju napučať. Vyšľaháme šľahačku do tuha, potom želatínu na chvíľu dáme zahriať do mikrovlnky a zamiešame k šľahačke,,.Potom vmiešame mars tyčinky nasekané na menšie kúsky a nastrúhanú čokoládu.
6. Krok
Sirup na pokropenie piškóty pripravíme rozvarením vody s cukrom, potom ju necháme vychladnúť a vmiešame rum..
7. Krok
Ideme zákusok vrstviť..Na jeden plát piškóty najskôr nakvapkáme cukrový sirup..Potom rozotrieme čokoládový parížsky krém (trochu si odložíme na ozdobenie), dáme druhý plát piškóty.Ten znovu pokropíme sirupom a navrstvíme šľahačkový krém.Prikryjeme tretím posledným plátom, ktorý taktiež pokropíme sirupom.Takto odložíme do chladničky na 2 - 3 hodiny..
8. Krok
potom si pripravíme čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli a prelejeme celý zákusok..Dozdobíme odloženým parížskym krémom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1206 videní