Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mascarpone bábovka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mascarpone babovka.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 300 g polohrubej múky
  • 100 g zemiakového škrobu
  • 3 vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/4 lyžičky sódy jedlej
  • 70 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 100 g čokolády
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 170 ° C. Maslo rozpustíme a ochladíme.

2. Krok

Vajcia rozbijeme do misy , pridáme cukor a šľaháme, kým zmes nezdvojnásobí svoj objem. Pridajte mascarpone a vmiešajte vaječnú zmes na strednej rýchlosti šľahača..

3. Krok

Pridajte vanilkový cukor, citrónovú kôru, mlieko a rozpustené maslo.

4. Krok

Múku preosejeme s práškom do pečiva a škrobom a pomocou stierky vmiešame do cesta.

5. Krok

Čokoládu nakrájajte na malé kúsky (alebo použite čokoládové kúsky) a premiešajte s cestom.

6. Krok

Vysokú formu na bábovku s priemerom 26 cm vymastíme a zľahka múkou vysypeme. Cesto nalejeme do formy, povrch uhladíme. Pečieme 45-50 minút, . Prepečenosť skontrolujte pomocou drevenej tyčinky, mala by z koláča vyjsť suchá.

7. Krok

Bábovku necháme mierne vychladnúť po upečení vo forme a potom ju preklopíme na pripravený servírovací podnos a na ňom ju necháme úplne vychladnúť.. potom ju posypeme preosiatym práškovým cukrom. Nakrájame na porcie a podávame.

reklama:
MIMOCHODOM

Pri výbere čokolády pre túto bábovku sa rozhodnite pre čokoládu s minimálne 60% kakaa.

Príliš horká čokoláda nebude fungovať – ​​nebude to dobre ladiť s krémovou príchuťou, ktorú bábovke dodáva mascarpone.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1460 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.