- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Mascarpone bábovka
Mascarpone bábovka
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 300 g polohrubej múky
- 100 g zemiakového škrobu
- 3 vajcia
- 250 g práškového cukru
- 200 g mascarpone
- 200 ml mlieka
- 1 prášok do pečiva
- 1/4 lyžičky sódy jedlej
- 70 g masla
- 1 vanilkový cukor
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
- 100 g čokolády
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 170 ° C. Maslo rozpustíme a ochladíme.
2. Krok
Vajcia rozbijeme do misy , pridáme cukor a šľaháme, kým zmes nezdvojnásobí svoj objem. Pridajte mascarpone a vmiešajte vaječnú zmes na strednej rýchlosti šľahača..
3. Krok
Pridajte vanilkový cukor, citrónovú kôru, mlieko a rozpustené maslo.
4. Krok
Múku preosejeme s práškom do pečiva a škrobom a pomocou stierky vmiešame do cesta.
5. Krok
Čokoládu nakrájajte na malé kúsky (alebo použite čokoládové kúsky) a premiešajte s cestom.
6. Krok
Vysokú formu na bábovku s priemerom 26 cm vymastíme a zľahka múkou vysypeme. Cesto nalejeme do formy, povrch uhladíme. Pečieme 45-50 minút, . Prepečenosť skontrolujte pomocou drevenej tyčinky, mala by z koláča vyjsť suchá.
7. Krok
Bábovku necháme mierne vychladnúť po upečení vo forme a potom ju preklopíme na pripravený servírovací podnos a na ňom ju necháme úplne vychladnúť.. potom ju posypeme preosiatym práškovým cukrom. Nakrájame na porcie a podávame.
MIMOCHODOMPri výbere čokolády pre túto bábovku sa rozhodnite pre čokoládu s minimálne 60% kakaa.
Príliš horká čokoláda nebude fungovať – nebude to dobre ladiť s krémovou príchuťou, ktorú bábovke dodáva mascarpone.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1209 videní