Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mascarpone bábovka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mascarpone babovka.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 300 g polohrubej múky
  • 100 g zemiakového škrobu
  • 3 vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/4 lyžičky sódy jedlej
  • 70 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 100 g čokolády
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 170 ° C. Maslo rozpustíme a ochladíme.

2. Krok

Vajcia rozbijeme do misy , pridáme cukor a šľaháme, kým zmes nezdvojnásobí svoj objem. Pridajte mascarpone a vmiešajte vaječnú zmes na strednej rýchlosti šľahača..

3. Krok

Pridajte vanilkový cukor, citrónovú kôru, mlieko a rozpustené maslo.

4. Krok

Múku preosejeme s práškom do pečiva a škrobom a pomocou stierky vmiešame do cesta.

5. Krok

Čokoládu nakrájajte na malé kúsky (alebo použite čokoládové kúsky) a premiešajte s cestom.

6. Krok

Vysokú formu na bábovku s priemerom 26 cm vymastíme a zľahka múkou vysypeme. Cesto nalejeme do formy, povrch uhladíme. Pečieme 45-50 minút, . Prepečenosť skontrolujte pomocou drevenej tyčinky, mala by z koláča vyjsť suchá.

7. Krok

Bábovku necháme mierne vychladnúť po upečení vo forme a potom ju preklopíme na pripravený servírovací podnos a na ňom ju necháme úplne vychladnúť.. potom ju posypeme preosiatym práškovým cukrom. Nakrájame na porcie a podávame.

reklama:
MIMOCHODOM

Pri výbere čokolády pre túto bábovku sa rozhodnite pre čokoládu s minimálne 60% kakaa.

Príliš horká čokoláda nebude fungovať – ​​nebude to dobre ladiť s krémovou príchuťou, ktorú bábovke dodáva mascarpone.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1209 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.