Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mascarpone zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mascarpone zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.bucataras.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 8 bielok
  • 125 g cukru
  • 50 g polohrubej múky
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 25 g strúhanky
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g nahrubo zomletých vlašských orechov
  • čokoládová vrstva:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 200 g horkej čokolády
  • krém:
  • 8 žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 1500 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 250 g mascarpone
  • štipka soli
  • 100 g škrobu alebo zlatého klasu
  • 50 g hladkej múky
  • šťava z 2 citrónov
  • 39 ks kakaových piškót (môžete dať aj svetlé)
  • 300ml prevarenej kávy
  • 2 lyžičky amaretta
  • nastrúhaná čokoláda alebo kakaový prášok na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyhrejeme si rúru na 180°C.Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny..Potom postupne pridávame cukor aj vanilkový cukor a ušľaháme tuhý sneh.Pridáme jemne zomleté vlašské orechy so strúhankou a s múkou..Zľahka vmiešame..Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie (37 x 42) na ktorý si predtým na dno nasypeme a rozvrstvíme nahrubšie zomleté orechy..Cesto zarovnáme.

2. Krok

Vložíme do rúry a pečieme 15 - 20 minút.Po upečení necháme 10 minút chladnúť na plechu , potom preklopíme na podnos a stiahneme papier na pečenie.

3. Krok

pripravíme si čokoládovú polevu..Dáme si do hrnca zahriať smotanu na šľahanie , potom ju odstavíme a pridáme obe nalámané čokolády..necháme 2 minúty postáť v teplej smotane a potom dobre rozmiešame.Ešte teplou polevou prelejeme celý povrch piškóty a necháme zatuhnúť.

4. Krok

V miske si vyšľaháme žĺtka so štipkou soli do peny, pridáme aj cukor..potom zmes rozriedime s trochou mlieka a pridáme škrob a múku..Dobre premiešame..Ostatné mlieko dáme variť..Keď sa mlieko varí zavaríme žĺtkovú zmes a na strednom plameni za stáleho miešania uvaríme hustý krém.Ešte do horúceho krému vmiešame maslo nakrájané na kocky a poriadne premiešame kým sa maslo nezačlení..Takto necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Po vychladnutí vmiešame do krému mascarpone a pridáme aj citrónovú šťavu..

6. Krok

Na čokoládovú vrstvu nanesieme polovicu krému.uvaríme si silnú kávu..Pridáme do nej cukor a amaretto..V tejto tekutine namáčame piškóty a ukladáme ich na krém..Piškótu stačí namočiť na sekundu a ihneď položiť na krém..

7. Krok

Piškóty potom prekryjeme zvyšným krémom a uhladíme.Takto odložíme minimálne na 1 hodinu do chladničky..Potom posypeme kakaovým práškom , alebo nastrúhanou čokoládou.Potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6012 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.