Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mascarpone zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mascarpone zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.bucataras.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 8 bielok
  • 125 g cukru
  • 50 g polohrubej múky
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 25 g strúhanky
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g nahrubo zomletých vlašských orechov
  • čokoládová vrstva:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 200 g horkej čokolády
  • krém:
  • 8 žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 1500 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 250 g mascarpone
  • štipka soli
  • 100 g škrobu alebo zlatého klasu
  • 50 g hladkej múky
  • šťava z 2 citrónov
  • 39 ks kakaových piškót (môžete dať aj svetlé)
  • 300ml prevarenej kávy
  • 2 lyžičky amaretta
  • nastrúhaná čokoláda alebo kakaový prášok na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyhrejeme si rúru na 180°C.Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny..Potom postupne pridávame cukor aj vanilkový cukor a ušľaháme tuhý sneh.Pridáme jemne zomleté vlašské orechy so strúhankou a s múkou..Zľahka vmiešame..Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie (37 x 42) na ktorý si predtým na dno nasypeme a rozvrstvíme nahrubšie zomleté orechy..Cesto zarovnáme.

2. Krok

Vložíme do rúry a pečieme 15 - 20 minút.Po upečení necháme 10 minút chladnúť na plechu , potom preklopíme na podnos a stiahneme papier na pečenie.

3. Krok

pripravíme si čokoládovú polevu..Dáme si do hrnca zahriať smotanu na šľahanie , potom ju odstavíme a pridáme obe nalámané čokolády..necháme 2 minúty postáť v teplej smotane a potom dobre rozmiešame.Ešte teplou polevou prelejeme celý povrch piškóty a necháme zatuhnúť.

4. Krok

V miske si vyšľaháme žĺtka so štipkou soli do peny, pridáme aj cukor..potom zmes rozriedime s trochou mlieka a pridáme škrob a múku..Dobre premiešame..Ostatné mlieko dáme variť..Keď sa mlieko varí zavaríme žĺtkovú zmes a na strednom plameni za stáleho miešania uvaríme hustý krém.Ešte do horúceho krému vmiešame maslo nakrájané na kocky a poriadne premiešame kým sa maslo nezačlení..Takto necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Po vychladnutí vmiešame do krému mascarpone a pridáme aj citrónovú šťavu..

6. Krok

Na čokoládovú vrstvu nanesieme polovicu krému.uvaríme si silnú kávu..Pridáme do nej cukor a amaretto..V tejto tekutine namáčame piškóty a ukladáme ich na krém..Piškótu stačí namočiť na sekundu a ihneď položiť na krém..

7. Krok

Piškóty potom prekryjeme zvyšným krémom a uhladíme.Takto odložíme minimálne na 1 hodinu do chladničky..Potom posypeme kakaovým práškom , alebo nastrúhanou čokoládou.Potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5665 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.