- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Mäso s ryžou a kapustou v hrnci
Mäso s ryžou a kapustou v hrnci
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 500 g bravčového alebo hydinového mäsa
- 500 g bielej kapusty
- 1/2 hrnčeka ryže guľatej Mánya
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 3 lyžice oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Zeleninu umyte, ošúpte a nakrájajte na prúžky. (môžete nastrúhať na hrubom strúhadle) Mäso nakrájajte na stredné kúsky.
2. Krok
Pripravte si hlbokú panvicu, alebo hrniec. Dajte ho na stredný plameň a nalejte pár lyžíc oleja. Cibuľu a mrkvu osmažte do mäkka, potom pridajte paradajkovú pastu, premiešajte a vyložte kúsky mäsa. Smažte za občasného miešania 10 minút, osoľte. Potom vložte nakrájanú kapustu a zalejte 1/2 šálkou vody, duste ju pod pokrievkou 10 minút. Pridáme umytú ryžu guľatu Mánya, podľa potreby ďalšiu tretinu pohára horúcej vody, pridáme korenie a dusíme 15-20 minút pod pokrievkou, kým nie je ryža guľatá Mánya uvarená.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.4 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2333 videní