- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- mleté maso
- Mäsová sekaná s vajíčkom
Mäsová sekaná s vajíčkom
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 400 g mletého mäsa (podľa vašej chuti)
- 4 vajcia
- 1 cibuľa
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 lyžica škrobu
Postup prípravy
1. Krok
najskôr si uvaríme 3 vajíčka na tvrdo.. Zachladíme ich a ošúpme..
2. Krok
Cibuľu ošúpeme a najemno nakrájame..
3. Krok
Do misky si dáme mleté mäso, pridáme nakrájanú cibuľu .Potom pridajte jedno vajíčko. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Všetko dobre premiešajte. Najvýhodnejšie je miešať rukami. Rozmixované mleté mäso trochu zašľahajte o dno misky. Za týmto účelom zozbierajte mleté mäso na hrudku a hoďte ho na dno misky. V tomto prípade bude celá hmotnosť mletého mäsa hustejšia a bude spolu dobre držať..
4. Krok
Na pracovnú plochu si dáme alobal ..Na alobal položíme mleté mäso a vlhkými rukami ho rozcapkajte a vytvorte obdĺžnik.
5. Krok
Do stredu položte varené vajcia a posypte ich trochou škrobu, aby ste dosiahli čo najlepšiu priľnavosť k mletému mäsu. Aby boli vajíčka bližšie k sebe, môžete orezať časť bielok okolo okrajov.
6. Krok
Pomocou alobalu zrolujte a zabaľte okraje do tvaru cukríka. Vložíme na plech a do rúry vyhriatej na 180°C na 40-50 minút. Hotový kotúč vyberte z rúry, ale hneď ho nerozbaľte. Necháme mierne vychladnúť. Keď vychladne, bude sa lepšie krájať. Rolku nakrájajte na kolieska a dajte na tanier. Dobrú chuť!
Na prípravu sekanej môžete použiť mleté mäso z akéhokoľvek druhu mäsa, hlavne by nemalo byť veľmi mastné. V opačnom prípade pri pečení vytečie všetok tuk a roláda stratí tvar.
Do náplne môžete pridať huby, syr, zeleninu. A namiesto kuracích vajec môžete použiť prepeličie vajcia.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4468 videní