- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovädzie mäso
- Mäsové guličky v paradajkovej omáčke
Mäsové guličky v paradajkovej omáčke
- Kusov: 18
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 cibule
- 4 - 5 ks väčších paradajok alebo paradajkový pretlak
- 1 vajce
- 150 - 200 g tvrdého syra
- 2 - 3 lyžice uvarenej ryže guľatej Mánya
- 1 - 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica cukru
- petržlenová vňať
- soľ korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Nastrúhame si syr na jemnom strúhadle. do misky si dáme polovicu nastrúhaného syra,nakrájanú na jemno jednu cibuľu aj petržlenovú vňať.ryžu guľatu Mánya uvaríme do polomäkka.Všetko spolu premiešame pridáme soľ a korenie a nakoniec mleté mäso a vajíčko.Zmes musí byť rovnomerne premiešaná bez zhlukov syra.
2. Krok
Očistite si druhú cibuľu a nakrájajte na kocky.Pretlačíme cesnak.Na panvici s trochou oleja orestujeme cibuľu a pridáme cesnak.Pridáme nakrájané pradajky ktoré si predtým oblašírujeme alebo paradajkový pretlak a povaríme omáčku asi 10 minút..Pridáme soľ , korenie a cukor.
3. Krok
Pekáč si vytrieme trochou oleja a z mäsovej hmoty formujeme guličky ktoré ukladáme tesne vedľa seba.Prelejeme paradajkovou šťavou a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C kde ich dusíme 30 - 40 minút.Potom posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a zapekáme 10 minút.
4. Krok
Podávame s varenými zemiakmi alebo s cestovinami.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6561 videní