- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- omáčka
- Mäsové guľky v horčicovej omáčke
Mäsové guľky v horčicovej omáčke
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 800 g mletého mäsa
- 2 cibule
- 1 - 2 strúčiky cesnaku
- trochu petržlenovej vňate
- 1 vajce
- soľ a korenie podľa chuti
- omáčka:
- 50 g masla
- 1 polievková lyžica hladkej múky
- 200 ml vody alebo bujónu
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice horčice
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
K mletému mäsu pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať vajce, soľ a korenie.Všetko dobre premiešajte.Z pripravenej zmesi formujte malé guličky ktoré vyprážajte na troche oleja z každej strany 6 - 7 minút.
2. Krok
Na inej panvici roztopte maslo, pridajte lyžicu hladkej múky a poriadne opražte.Potom podlejte vývarom alebo vodou a rozvarte.
3. Krok
Potom pridajte horčicu a smotanu a premiešajte.Počkajte kým sa omáčka rozvarí a premiestnite do nej mäsové guličky.Všetko spolu povarte aspoň 5 minút.
4. Krok
Ako príloha sú vhodné cestoviny, ale aj zemiaky alebo čokoľvek čo máte radi.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
18 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
19879 videní