Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mäsové guľky v krémovej hubovej omáčke

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Mäsové guľky v krémovej hubovej omáčke
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Mäsové guľky v krémovej hubovej omáčke Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Voňavé mäsové guľky z hovädzieho a bravčového mäsa v krémovej hubovej omáčke so štipkou citrónu. Tradičné, sýte jedlo, ktoré poteší každého milovníka poctivej domácej kuchyne.

reklama:

Suroviny

  • Na mäsové guľky:
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • ½ lyžičky mletej sladkej papriky
  • 4 lyžice mlieka
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
  • korenie na mleté mäso
  • trochu strúhanky na zahustenie
  • 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice masla
  • olivový olej na opekanie
  • Na hubovú omáčku:
  • 150 g čerstvých húb (alebo šampiňónov – vtedy pridajte 1 lyžičku sušeného hubového korenia pre intenzívnejšiu chuť)
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • olivový olej
  • 300 ml silného hovädzieho vývaru
  • 1 lyžičku hladkej múky
  • ½ smotany na šľahanie
  • ½ lyžičky citrónovej šťavy (alebo polovicu kyslej smotany – podľa chuti)
  • Na podávanie:
  • cestoviny podľa výberu
  • 1 lyžičku drvenej rasce
  • 2 lyžice čerstvej strúhanky
  • 2 lyžice masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky vložíme oba druhy mäsa, pridáme vajce, papriku, mlieko, soľ, korenie, petržlenovú vňať a trochu strúhanky, aby vznikla pevná, no vláčna hmota. Zo zmesi vytvarujeme guľky s priemerom približne 4 cm. Na panvici zohrejeme maslo s olivovým olejom a guľky opečieme z každej strany dozlatista. Trvá to asi 4–5 minút. Potom ich odložíme bokom, aby odkvapkali, a prikryté udržiavame v teple.

2. Krok

Na tej istej panvici, kde sme opekali mäso, osmažíme nasekanú cibuľu dozlata. Pridáme nakrájané huby, podlejeme trochou vody a dusíme približne 5 minút, kým zmäknú a pustia vôňu. Potom prilejeme hovädzí vývar a vložíme späť opečené mäsové guľky.

3. Krok

Varíme bez pokrievky asi 15 minút, aby sa omáčka mierne zredukovala. Ak ju preferujete redšiu, môžete pridať trochu vody. Múku rozmiešame v malom množstve studenej vody a vlejeme do omáčky. Necháme ju ešte asi 10 minút jemne bublať a občas premiešame, aby sa neprichytila.

4. Krok

Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Medzitým na panvici rozpustíme maslo, prisypeme strúhanku a rascu a krátko ich opražíme, aby sa uvoľnila aróma. Nakoniec vmiešame horúce cestoviny a premiešame, aby sa obalili vo voňavej zmesi.

5. Krok

Mäsové guľky vyberieme a do omáčky vlejeme smotanu. Pridáme citrónovú šťavu, dochutíme soľou a všetko ešte chvíľu prehrejeme, aby sa chute spojili.

6. Krok

Na tanier uložíme mäsové guľky, prelejeme ich krémovou hubovou omáčkou a posypeme cestovinami s opečenou strúhankou.

reklama:

Ak použijete sušené huby, nechajte ich aspoň 20 minút namočené vo vode – získate bohatšiu chuť aj vôňu. Pre ešte krémovejšiu omáčku môžete pridať lyžicu kyslej smotany tesne pred koncom varenia.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.