Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Matcha bábovka – osviežujúca a plná energie

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Matcha bábovka – osviežujúca a plná energie
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Matcha bábovka – osviežujúca a plná energie Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Zelený čaj matcha nie je len krásne farebný, ale aj plný zdraviu prospešných látok. Ak ho pridáte do bábovky, získa nielen jedinečnú chuť, ale aj krásnu zelenú farbu, ktorá oživí každý stôl. Tento japonský poklad obohatí váš deň o dávku energie a antioxidantov. Okrem toho, v kombinácii s citrusovou vôňou citrónovej kôry, sa stane ideálnym dezertom, ktorý si môžete dopriať na raňajky alebo k popoludňajšej káve.

reklama:

Suroviny

  • 3 vajíčka
  • 1 kelímok šľahačky
  • 1 a 1/2 hrnčeka univerzálnej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica matcha prášku
  • Kôra z jedného citrónu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite tým, že vyšľaháte vajíčka s cukrom do ľahkej a nadýchanej peny. Tento krok je kľúčový, pretože vám zabezpečí ľahkú textúru bábovky. Miešajte opatrne, aby ste neporušili štruktúru, ktorú vytvárate. K vajíčkam postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a šľahačku. Počas miešania dbajte na jemnosť, aby cesto zostalo nadýchané.

2. Krok

Ak máte cesto pripravené, oddeľte približne tretinu a do tejto časti pridajte matchu, aby sa jej zelená farba a chuť rovnomerne premiešali. Do zvyšného cesta pridajte citrónovú kôru, ktorá bábovku obohatí o osviežujúcu citrusovú arómu.

3. Krok

Cesto teraz postupne nalievajte do formy na bábovku, ktorú ste predtým vymastili a vysypali múkou. Ak chcete dosiahnuť krásny mramorový vzhľad, použite špáradlo a jemne ním preťahujte oba druhy cesta. Týmto spôsobom vytvoríte elegantný mramorový efekt.

4. Krok

Následne dajte formu do predhriatej rúry na 180 °C a pečte zhruba 40 minút. Bábovka je hotová, keď je na povrchu zlatistá a špáradlo, ktoré zapichnete do stredu, vyjde čisté. Po upečení nechajte bábovku vychladnúť predtým, než ju vyklopíte z formy.

reklama:

Tento recept vám prinesie lahodný dezert, ktorý si môžete vychutnať ako samostatnú pochúťku alebo ho doplniť čerstvým ovocím či jogurtom. Nezabudnite sa podeliť s tými, ktorým naozaj chcete ukázať čaro matcha bábovky!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.