Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Međimurska gibanica

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Međimurska gibanica
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 1:5 hod
  • Hotové Za: 1:45 hod

Podávame mierne vychladnutý posypaný práškovým cukrom, a verte mi, že keď tento koláčik raz ochutnáte budete ho robiť často..

reklama:

Suroviny

  • 10 plátkov štrúdľového cesta
  • 300 g mletých vlašských orechov
  • 300 g maku
  • 500 g tvarohu
  • 700 g strúhaných jabĺk
  • 250 g hrozienok
  • 200 ml mlieka na mak
  • 150 ml mlieka na orechy
  • 4 vajcia
  • 11 lyžíc cukru
  • 2 lyžice rumu
  • 5 lyžíc kyslej smotany
  • 1 žĺtok
  • 150 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablková plnka: Ošúpeme a nastrúhame si na hrubom strúhadle jablká pridáme k nim 3 lyžice cukru štipku škorice a šťavu z polovice citróna a 1/3 hrozienok..Necháme postáť..

2. Krok

Orechová plnka: mleté orechy zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a lyžicou rumu.prilejeme 1,5 dcl vriaceho mlieka a dobre premiešame.

3. Krok

Maková plnka. Zomletý mak zmiešame jedným vanilkovým cukrom a zalejeme horúcim mliekom. Pridáme trochu hrozienok a sneh z dvoch bielkov..

4. Krok

Tvarohová plnka: tvaroh vymiešame so 4 lyžicami cukru s jedným vanilkovým cukrom 4 žĺtka a zostávajúce hrozienka.

5. Krok

Na plech ktorý si potrieme maslom dáme dva pláty štrúdľového cesta..Potrieme rozpusteným maslom a ako prvý navrstvíme makovú plnku.pokvapkáme trochou masla a dáme zas 2 pláty z cesta.

6. Krok

Teraz dáme tvarohovú plnku na potreté cesto maslom, dva pláty cesta opäť potreté maslom a orechovú plnku.Tú prikryjeme zas 2 plátmi cesta a prišli na rad jablká.Tie vyžmýkame rukami od prebytočnej šťavy a vrstvíme..Pokvapkáme maslom a prikryjeme poslednými dvomi plátmi z cesta.Ktoré taktiež zvrchu potrieme maslom.

7. Krok

Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C cca 25 minút a potom koláč zalejeme smotanou v ktorej rozmiešame jeden žĺtok a pečieme ďalších 35 - 40 minút.

8. Krok

Podávame mierne vychladnutý posypaný práškovým cukrom, a verte mi , že keď tento koláčik raz ochutnáte budete ho robiť často..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10203 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.