Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Međimurska gibanica

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Međimurska gibanica
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 1:5 hod
  • Hotové Za: 1:45 hod

Podávame mierne vychladnutý posypaný práškovým cukrom, a verte mi, že keď tento koláčik raz ochutnáte budete ho robiť často..

reklama:

Suroviny

  • 10 plátkov štrúdľového cesta
  • 300 g mletých vlašských orechov
  • 300 g maku
  • 500 g tvarohu
  • 700 g strúhaných jabĺk
  • 250 g hrozienok
  • 200 ml mlieka na mak
  • 150 ml mlieka na orechy
  • 4 vajcia
  • 11 lyžíc cukru
  • 2 lyžice rumu
  • 5 lyžíc kyslej smotany
  • 1 žĺtok
  • 150 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablková plnka: Ošúpeme a nastrúhame si na hrubom strúhadle jablká pridáme k nim 3 lyžice cukru štipku škorice a šťavu z polovice citróna a 1/3 hrozienok..Necháme postáť..

2. Krok

Orechová plnka: mleté orechy zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a lyžicou rumu.prilejeme 1,5 dcl vriaceho mlieka a dobre premiešame.

3. Krok

Maková plnka. Zomletý mak zmiešame jedným vanilkovým cukrom a zalejeme horúcim mliekom. Pridáme trochu hrozienok a sneh z dvoch bielkov..

4. Krok

Tvarohová plnka: tvaroh vymiešame so 4 lyžicami cukru s jedným vanilkovým cukrom 4 žĺtka a zostávajúce hrozienka.

5. Krok

Na plech ktorý si potrieme maslom dáme dva pláty štrúdľového cesta..Potrieme rozpusteným maslom a ako prvý navrstvíme makovú plnku.pokvapkáme trochou masla a dáme zas 2 pláty z cesta.

6. Krok

Teraz dáme tvarohovú plnku na potreté cesto maslom, dva pláty cesta opäť potreté maslom a orechovú plnku.Tú prikryjeme zas 2 plátmi cesta a prišli na rad jablká.Tie vyžmýkame rukami od prebytočnej šťavy a vrstvíme..Pokvapkáme maslom a prikryjeme poslednými dvomi plátmi z cesta.Ktoré taktiež zvrchu potrieme maslom.

7. Krok

Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C cca 25 minút a potom koláč zalejeme smotanou v ktorej rozmiešame jeden žĺtok a pečieme ďalších 35 - 40 minút.

8. Krok

Podávame mierne vychladnutý posypaný práškovým cukrom, a verte mi , že keď tento koláčik raz ochutnáte budete ho robiť často..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10343 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.