Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medová roláda je taká jemná že sa topí v ústach

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Medova rolada.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 2
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Medové cesto :
  • 150 g medu
  • 40 g cukru
  • 50 g masla
  • 70 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 150 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • Krém:
  • 600 g kyslej smotany
  • 140 g tvarohu
  • 90 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do kastróla som hodila kúsok masla a pridala prírodný med. Nasypeme kryštálový cukor a za stáleho miešania všetko roztopíme na sporáku. Do kyslej smotany nalejte lyžicu sódy a premiešajte. Pridajte k medovej tekutine za miešania stierkou. Hmota začne silno peniť a potom sa upokojí..

2. Krok

Varte na miernom ohni, kým nedosiahne karamelovú farbu. Do vychladnutej hmoty zašľaháme jedno vajce a vyšľaháme metličkou. Potom preosejeme múku a miešame do hladka. Polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie . Stierkou po celej ploche uhladíme a dáme piecť do rúry na 180°C na 10 minút. Druhý plát som piekla rovnakým spôsobom.

3. Krok

Môj krém je jednoduchý: zmiešam kyslú smotanu, smotanový syr alebo tvaroh a práškový cukor.

4. Krok

Idem robiť roládu.. Najskôr si z plátov cesta odrežeme suché okraje..Všetko som dobre natrela vzniknutým krémom a navrch som nasypala na kocky nakrájané slivky a nasekané vlašské orechy. Roládu som pevne zvinula.. Vrch som tiež potrela jemne krémom a posypala som mrveničkou z odrezkov..

5. Krok

Roláda potrebuje čas aby dobre zmäkla najlepšie cez noc..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1479 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.