- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Medová torta s kyslou smotanou
Medová torta s kyslou smotanou
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Klasický medový zákusok sa pripravuje z plnky z kondenzovaného mlieka.
Vyskúšajte aj variantu plnky z kyslej smotany..
Určite neoľutujete, a zákusok bude mať menej kalórii..
Suroviny
- 300 g hladkej múky
- 500 ml kyslej smotany 30%
- 70 g masla
- 120 g cukru krupica
- 150 g práškového cukru
- 120 g medu
- 2 vajcia
- 1 žĺtok
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžička jedlej sódy
Postup prípravy
1. Krok
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme 70 g masla 120 g medu a 120 g cukru.. Miešame do peny kým sa všetko nerozpustí a neprepojí..
2. Krok
ďalej pridáme preosiatu múku a vajcia spolu so žĺtkom.Všetko dobre premiešame.
3. Krok
Nakoniec vmiešme sódu bikarbónu a citrónovú šťavu, a odložíme z kúpeľa.
4. Krok
Cesto preložíme do misky a dáme do chladničky vychladnúť..
5. Krok
Cesto potom rozdelíme na 7 rovnakých častí a dáme do chladničky znovu nech zatuhne.
6. Krok
Potom vyvaľkáme na veľkosť tortovej formy , pekne podľa nej orežeme , a každý plát samostatne upečieme vo vyhriatej rúre .
7. Krok
Pečieme na papieri na pečenie pri 200°C cca 3 - 5 minút.
8. Krok
Plnku z kyslej smotany pripravíme vyšľahaním smotany z práškovým aj vanilkovým cukrom. Plnkou natrieme každý plát len posledný si rozmrvíme v mixéri a vrchnú vrstvu torty omrvinkami posypeme..
9. Krok
Nejlepšia torta je odstáta aspoň 12 hodín..Pláty zmäknú a chute sa prepoja..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
13 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
26606 videní