Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medová torta s kyslou smotanou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medová torta s  kyslou  smotanou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod

Klasický  medový   zákusok  sa  pripravuje z  plnky  z  kondenzovaného  mlieka.

Vyskúšajte  aj  variantu  plnky z kyslej  smotany..

Určite  neoľutujete, a zákusok bude  mať  menej  kalórii..

 

reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 500 ml kyslej smotany 30%
  • 70 g masla
  • 120 g cukru krupica
  • 150 g práškového cukru
  • 120 g medu
  • 2 vajcia
  • 1 žĺtok
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička jedlej sódy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme 70 g masla 120 g medu a 120 g cukru.. Miešame do peny kým sa všetko nerozpustí a neprepojí..

2. Krok

ďalej pridáme preosiatu múku a vajcia spolu so žĺtkom.Všetko dobre premiešame.

3. Krok

Nakoniec vmiešme sódu bikarbónu a citrónovú šťavu, a odložíme z kúpeľa.

4. Krok

Cesto preložíme do misky a dáme do chladničky vychladnúť..

5. Krok

Cesto potom rozdelíme na 7 rovnakých častí a dáme do chladničky znovu nech zatuhne.

6. Krok

Potom vyvaľkáme na veľkosť tortovej formy , pekne podľa nej orežeme , a každý plát samostatne upečieme vo vyhriatej rúre .

7. Krok

Pečieme na papieri na pečenie pri 200°C cca 3 - 5 minút.

8. Krok

Plnku z kyslej smotany pripravíme vyšľahaním smotany z práškovým aj vanilkovým cukrom. Plnkou natrieme každý plát len posledný si rozmrvíme v mixéri a vrchnú vrstvu torty omrvinkami posypeme..

9. Krok

Nejlepšia torta je odstáta aspoň 12 hodín..Pláty zmäknú a chute sa prepoja..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

13 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

26606 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.