Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Medová torta s kyslou smotanou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medová torta s  kyslou  smotanou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod

Klasický  medový   zákusok  sa  pripravuje z  plnky  z  kondenzovaného  mlieka.

Vyskúšajte  aj  variantu  plnky z kyslej  smotany..

Určite  neoľutujete, a zákusok bude  mať  menej  kalórii..

 

reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 500 ml kyslej smotany 30%
  • 70 g masla
  • 120 g cukru krupica
  • 150 g práškového cukru
  • 120 g medu
  • 2 vajcia
  • 1 žĺtok
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička jedlej sódy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme 70 g masla 120 g medu a 120 g cukru.. Miešame do peny kým sa všetko nerozpustí a neprepojí..

2. Krok

ďalej pridáme preosiatu múku a vajcia spolu so žĺtkom.Všetko dobre premiešame.

3. Krok

Nakoniec vmiešme sódu bikarbónu a citrónovú šťavu, a odložíme z kúpeľa.

4. Krok

Cesto preložíme do misky a dáme do chladničky vychladnúť..

5. Krok

Cesto potom rozdelíme na 7 rovnakých častí a dáme do chladničky znovu nech zatuhne.

6. Krok

Potom vyvaľkáme na veľkosť tortovej formy , pekne podľa nej orežeme , a každý plát samostatne upečieme vo vyhriatej rúre .

7. Krok

Pečieme na papieri na pečenie pri 200°C cca 3 - 5 minút.

8. Krok

Plnku z kyslej smotany pripravíme vyšľahaním smotany z práškovým aj vanilkovým cukrom. Plnkou natrieme každý plát len posledný si rozmrvíme v mixéri a vrchnú vrstvu torty omrvinkami posypeme..

9. Krok

Nejlepšia torta je odstáta aspoň 12 hodín..Pláty zmäknú a chute sa prepoja..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

13 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

26927 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.