Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Medová torta s mascarpone krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medova torta.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • Medové pláty:
  • 150 g masla
  • 100 g medu
  • 3 vajcia
  • 550 g hladkej múky
  • 230 g práškového cukru
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • Krém:
  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 4 lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V nepriľnavej panvici rozpustíme maslo a med. Potom necháme mierne vychladnúť. Samostatne vyšľaháme vajcia a cukor do hladka. Zmiešajte medovú zmes a vajíčkovú. Dajte všetko späť na oheň. Priveďte do varu a pridajte sódu. Sóda zreaguje s medom a celá hmota začne peniť. Odstráňte panvicu z ohňa a miešajte ešte minútu. Potom nechajte hmotu vychladnúť na izbovú teplotu. Do teplej medovej hmoty nasypeme preosiatu múku a vymiesime cesto. V množstve múky sa riaďte konzistenciou hotového cesta. Hotové cesto je veľmi jemné a prakticky sa nelepí na ruky. Nechajte ho10-15 minút odležať.

2. Krok

Z hotového cesta môžete piecť pláty akéhokoľvek tvaru a veľkosti. Môžete urobiť tortu s výškou 2 plátov alebo napríklad 5 . Ja robievam tortu v 3 vrstvách. Cesto rozvaľkáme na tenko a popicháme vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo. Pláty pečieme v predhriatej rúre na 180°C 5-7minút. Medovníky sa upečú veľmi rýchlo. Hotové sú , keď majú zlatú farbu. Pláty necháme vychladnúť.

3. Krok

Na prípravu krému vyšľaháme šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom na nadýchaný krém. Potom vmiešame mascarpone. Pod prvý plát dajte trochu krému, aby sa nešmýkal po podklade alebo na plechu. Tortu potom plníme cukrárskym vreckom s okrúhlou tryskou... Keď naplníme všetky tri pláty dáme tortu do vzduchotesného obalu a necháme v chladničke cez noc , alebo pár dní odpočívať , aby zmäkla.. Na druhý deň ozdobíme ovocím podľa chuti a fantázie..

reklama:
Medova torta grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7243 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.