- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Medové rezy
Medové rezy
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Je strašne veľa receptov na medové zákusky či torty.
Niekto stále pečie podľa toho svojho , ktorý sa mu osvedčil.
Niekto zas rád experimentuje a nebojí sa robiť s medovým cestom, aj napriek tomu že sa dosť lepí.
Tento zákusok odporúčam vyskúšať , nieje ťažký a opražené orechy v glazúre na povrchu ho robia aj vizuálne príťažlivým.
Suroviny
- 4 vajcia
- 150 g cukru
- 250 ml tekutého medu
- 300 g polohrubej múky
- 250 g masla
- 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- Krém:
- 1/2 l mlieka
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 30 g hladkej múky
- 40 g solamylu
- 250 g masla
- Glazúra:
- 300 g vlašských orechov
- 50 g masla
- 2 lyžice tekutého medu
- 100 g cukru
- a nejaké orechy na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 170 ° C Pripravte si dve misky. V prvej mise zmiešame múku s práš-kom do pečiva a štipkou soli. V druhej mise margarín alebo maslo vymiešame s cukrom do penista, a potom, bez prerušenia šľahania v tenkom pramienku primiešavame med, jedno vajce po druhom, a nakoniec múku. Miešajte cesto , až sa zmes stane homogén-nou.
2. Krok
Vystelieme si plech približne 30 x 30 papierom na pečenie. Dajte cesto do formy pe-čieme v predhriatej rúre. Pečieme asi 40 minút, a potom skontrolujeme dreveným špá-radlom.Keď je špáradlo po vpichnití suché , koláč je upečený.Vyberte formu z rúry a nechajte vychladnúť
3. Krok
..Zahrejte polovicu mlieka v hrnci s cukrom a vanilkovým cukrom. V druhej polovici mlieka rozmiešajte múku a škrob. Keď sa mlieko varí, nalejte zmes múky a škrobu a va-ríme za stáleho miešania puding až do úplného zhustnutia. Puding necháme vychladnúť
4. Krok
Mäkké maslo, šľaháme ručným šľahačom do penista, potom pridávame po lyžiciach vychladnutý puding
5. Krok
GLAZURA:.Oriešky si opražíme na suchej panvici dozlatista.Potom ich nasekáme na menšie kúsky.. V malej panvici zmiešajte med, maslo, cukor a orechy, a potom na miernom ohni zahrievame , kým nám neurobí sirup.. Varíme do zhustnutia, za stáleho miešania tak, aby nám glazúra moc nezhnedla.
6. Krok
• S ostrým nožom vychladnutý medový plát prerežeme vodorovne na 3 časti. Natrite všetky tri platy krémom , ľahko zatlačte každú vrstvu a odstráňte prebytočné krém po stranách. • Vrch zákuska zalejte glazúrou a ozdobte celými vlašskými orechami . Zákusok je tr-vácnejší ak ho nezjete vydrží vám aj 3 – 4 dni
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
25346 videní