Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Medové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
6.1 Honey cake with walnut cream 1
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min

Je  strašne  veľa  receptov  na  medové  zákusky  či  torty.

Niekto  stále pečie  podľa  toho  svojho ,  ktorý  sa  mu  osvedčil.  

Niekto  zas  rád  experimentuje  a  nebojí  sa  robiť  s  medovým  cestom, aj  napriek  tomu  že  sa  dosť  lepí.

Tento  zákusok  odporúčam  vyskúšať  , nieje  ťažký a  opražené  orechy  v  glazúre  na  povrchu  ho  robia aj  vizuálne  príťažlivým.

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 150 g cukru
  • 250 ml tekutého medu
  • 300 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Krém:
  • 1/2 l mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 30 g hladkej múky
  • 40 g solamylu
  • 250 g masla
  • Glazúra:
  • 300 g vlašských orechov
  • 50 g masla
  • 2 lyžice tekutého medu
  • 100 g cukru
  • a nejaké orechy na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 170 ° C Pripravte si dve misky. V prvej mise zmiešame múku s práš-kom do pečiva a štipkou soli. V druhej mise margarín alebo maslo vymiešame s cukrom do penista, a potom, bez prerušenia šľahania v tenkom pramienku primiešavame med, jedno vajce po druhom, a nakoniec múku. Miešajte cesto , až sa zmes stane homogén-nou.

2. Krok

Vystelieme si plech približne 30 x 30 papierom na pečenie. Dajte cesto do formy pe-čieme v predhriatej rúre. Pečieme asi 40 minút, a potom skontrolujeme dreveným špá-radlom.Keď je špáradlo po vpichnití suché , koláč je upečený.Vyberte formu z rúry a nechajte vychladnúť

3. Krok

..Zahrejte polovicu mlieka v hrnci s cukrom a vanilkovým cukrom. V druhej polovici mlieka rozmiešajte múku a škrob. Keď sa mlieko varí, nalejte zmes múky a škrobu a va-ríme za stáleho miešania puding až do úplného zhustnutia. Puding necháme vychladnúť

4. Krok

Mäkké maslo, šľaháme ručným šľahačom do penista, potom pridávame po lyžiciach vychladnutý puding

5. Krok

GLAZURA:.Oriešky si opražíme na suchej panvici dozlatista.Potom ich nasekáme na menšie kúsky.. V malej panvici zmiešajte med, maslo, cukor a orechy, a potom na miernom ohni zahrievame , kým nám neurobí sirup.. Varíme do zhustnutia, za stáleho miešania tak, aby nám glazúra moc nezhnedla.

6. Krok

• S ostrým nožom vychladnutý medový plát prerežeme vodorovne na 3 časti. Natrite všetky tri platy krémom , ľahko zatlačte každú vrstvu a odstráňte prebytočné krém po stranách. • Vrch zákuska zalejte glazúrou a ozdobte celými vlašskými orechami . Zákusok je tr-vácnejší ak ho nezjete vydrží vám aj 3 – 4 dni

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25467 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.