- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Medové rezy Plameniak
Medové rezy Plameniak
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Cesto:
- 150 g práškového cukru
- 100 g medu
- 50 g masla
- 2 vajcia
- 400 g hladkej múky
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 30 g kakaového prášku
- štipka soli
- Krém:
- 9 dl mlieka
- 3 balenia vanilkového pudingu
- 2 vanilkové cukre
- 250 g masla
- 250 g práškového cukru
- 1 lyžička rumu
- Čokoládová poleva:
- 200 g bielej čokolády
- 100 g horkej čokolády
- 3 lyžičky oleja
- pár kvapiek červenej potravinárskej farby
Postup prípravy
1. Krok
Zahrejeme si na malom plameni med, maslo a cukor..Počkáme kým sa všetko nepustí ale nesmieme variť..Suché zložky si zmiešame spolu v miske..Do teplej medovej hmoty vmiešame vajcia a vlejeme k múčnej suchej zmesi.Vymiesime hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti..
2. Krok
Každú časť cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu 35 x 23 a preložíme na papier na pečenie a s ním na opačnú stranu plechu..Cesto trochu napicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C max 5 minút..Dávajte pozor cesto rýchlo horí...Upečieme ešte ďalšie tri pláty a necháme úplne vychladnúť.
3. Krok
Medzitým si pripravíme krém..V troche mlieka rozmiešame pudingové prášky a statné mlieko dáme variť spolu s vanilkovým cukrom..Keď sa mlieko varí vlejeme pudingovú zmes a uvaríme hustý krém..Ten necháme vychladnúť..
4. Krok
Maslo si vyšľaháme do peny s práškovým cukrom potom po lyžiciach k nemu primiešame vychladnutý puding..Nakoniec vmiešame rum a pár kvapiek červeného potravinárskeho farbiva.....
5. Krok
Krém si rozdelíme na tri časti a naplníme pláty..Ukladáme ich vždy na seba..
6. Krok
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme najskôr bielu čokoládu s 3 lyžičkami oleja..vmiešame aj červené potravinárske farbivo aby sme získali ružovú farbu..
7. Krok
Polevou prelejeme povrch posledného plátu a zahladíme..Potom si rozpustíme tmavú čokoládu takisto vo vodnom kúpeli a na zatuhnutej bielej čokolády robíme čiary ktoré potom dekorujeme za pomoci špáradla...Takto ozdobený zákusok dáme do chladničky a na porcie krájame až po úplnom zatuhnutí..
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2647 videní