- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Medové srdiečka s karamelovým krémom a so šľahačkou
Medové srdiečka s karamelovým krémom a so šľahačkou
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 480 g hladkej múky
- 190 g práškového cukru
- 90 g masla
- 2 lyžice medu
- 2 vajcia + 2 žĺtky
- 1 lyžička jedlej sódy
- Krém:
- 800 ml mlieka
- 2 karamelové pudingy
- 1 žĺtok
- 150 g cukru
- 200 g masla
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 stužovač
Postup prípravy
1. Krok
Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, sódu a premiešame. Pridáme vajcia, žĺtky, med a postrúhané studené maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku cca 0,2 cm.
2. Krok
Formičkami vykrajujeme srdiečka ktoré ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.
3. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C a pečieme do zlatista ..Asi 8 minút.. Hotové necháme vychladnúť..
4. Krok
Z mlieka , cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding , ktorý potom necháme úplne vychladnúť.. Do vychladnutého zašľaháme maslo izbovej teploty..
5. Krok
Na jednu časť kolieska najskôr nanesieme karamelový krém cukrárskym vreckom a potom poriadne vyšľahanú šľahačku.. Srdiečka potrebujú čas na zmäknutie ideálne 1 deň .. Hotové pred podávaním posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1029 videní