- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - koláče
 - Medové tortičky
 
Medové tortičky
          - Kusov: 12
 - Porcií: 4
 - Čas Prípravy: 60min
 - Varenie: 10min
 - Hotové Za: 1:10 hod
 
Suroviny
- Cesto :
 - 40 g medu
 - 40 g masla
 - 80 g cukru
 - 1 vajce
 - 220 g hladkej múky
 - štipka soli
 - 0,5 lyžičky jedlej sódy
 - Krém:
 - 250 ml smotany na šľahanie
 - 150 g tvarohu
 - 5 lyžíc práškového cukru
 - 0,5 lyžičky citrónovej šťavy
 - 1 šľahačkový fixátor
 
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnčeka alebo panvice s nepriľnavým dnom pridajte kryštálový cukor, soľ, med a maslo. Voľte med, ktorý nie je horký, a vyberte si kvalitný olej. Nepoužívajte margarín . Položte nádobu na sporák, zapnite mierny oheň.
2. Krok
Obsah nádoby premiešajte a roztopte asi 3-4 minúty. Pridajte sódu bikarbónu a premiešajte. Zmes okamžite začne peniť - to je normálne. Hlavnou vecou je nepridávať veľa sódy, pretože to dá cestu horkú zvláštnu chuť!
3. Krok
Vypnite oheň, pridajte polovicu múky, premiešajte a pridajte aj celé vajíčko. Rýchlo ho vmiešame do medovej zmesi a pridáme zvyšok múky. Premiešajte a vložte cesto do hlbokej nádoby. Zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky alebo na chladné miesto na 1 hodinu, aby sa cesto vychladilo.
4. Krok
Zatiaľ si pripravte krém. Vyšľahajte smotanu tvaroh ľubovoľného obsahu tuku, práškový cukor a smetafix, citrónovú šťavu. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom, aby sa rozdrvili častice tvarohu. Nádobu s krémom vložte do chladničky – do 10-15 minút zhustne.
5. Krok
Keď cesto vychladne, nebude sa vám lepiť na ruky. Pracovnú plochu poprášime múkou a vyvaľkáme na nej cesto, pohárom alebo formičkou vykrajujeme kruhy. Vždy pohár ponorte do múky, aby sa cesto naň neprilepilo. Kruhy ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.
6. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C a koláčiky pečieme 3-5 minút. Neprepečte ich, – mali by byť zlatohnedé a po stlačení mäkké. Plech stačí vybrať z rúry a nechať koláčiky vychladnúť – budú chrumkavé, pevné a pekne sa oddelia od papiera . Teplé sušienky neodstraňujte - zdeformujú sa..
7. Krok
Keď kolieska úplne vychladnú, vložte krém do cukrárskeho vrecka alebo a na každý kúsok ho ozdobne naneste. Stred medzi krémom môže byť naplnený bobuľovým ovocím alebo želatínou či džemom.. Prikryjeme druhým kruhom a opäť nastriekame krém. Potom tretiu vrstvu a aj na ňu nastriekame krém.
8. Krok
Ozdobte bobuľami, lístkami mäty, strúhanou čokoládou atď. - neobmedzujte svoju kulinársku predstavivosť. Môžete dokonca pozvať deti, aby vám pomohli so zdobením..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
820 videní