Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Medové tortičky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medove torticky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 40 g medu
  • 40 g masla
  • 80 g cukru
  • 1 vajce
  • 220 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 0,5 lyžičky jedlej sódy
  • Krém:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 150 g tvarohu
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 0,5 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 šľahačkový fixátor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnčeka alebo panvice s nepriľnavým dnom pridajte kryštálový cukor, soľ, med a maslo. Voľte med, ktorý nie je horký, a vyberte si kvalitný olej. Nepoužívajte margarín . Položte nádobu na sporák, zapnite mierny oheň.

2. Krok

Obsah nádoby premiešajte a roztopte asi 3-4 minúty. Pridajte sódu bikarbónu a premiešajte. Zmes okamžite začne peniť - to je normálne. Hlavnou vecou je nepridávať veľa sódy, pretože to dá cestu horkú zvláštnu chuť!

3. Krok

Vypnite oheň, pridajte polovicu múky, premiešajte a pridajte aj celé vajíčko. Rýchlo ho vmiešame do medovej zmesi a pridáme zvyšok múky. Premiešajte a vložte cesto do hlbokej nádoby. Zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky alebo na chladné miesto na 1 hodinu, aby sa cesto vychladilo.

4. Krok

Zatiaľ si pripravte krém. Vyšľahajte smotanu tvaroh ľubovoľného obsahu tuku, práškový cukor a smetafix, citrónovú šťavu. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom, aby sa rozdrvili častice tvarohu. Nádobu s krémom vložte do chladničky – do 10-15 minút zhustne.

5. Krok

Keď cesto vychladne, nebude sa vám lepiť na ruky. Pracovnú plochu poprášime múkou a vyvaľkáme na nej cesto, pohárom alebo formičkou vykrajujeme kruhy. Vždy pohár ponorte do múky, aby sa cesto naň neprilepilo. Kruhy ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.

6. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C a koláčiky pečieme 3-5 minút. Neprepečte ich, – mali by byť zlatohnedé a po stlačení mäkké. Plech stačí vybrať z rúry a nechať koláčiky vychladnúť – budú chrumkavé, pevné a pekne sa oddelia od papiera . Teplé sušienky neodstraňujte - zdeformujú sa..

7. Krok

Keď kolieska úplne vychladnú, vložte krém do cukrárskeho vrecka alebo a na každý kúsok ho ozdobne naneste. Stred medzi krémom môže byť naplnený bobuľovým ovocím alebo želatínou či džemom.. Prikryjeme druhým kruhom a opäť nastriekame krém. Potom tretiu vrstvu a aj na ňu nastriekame krém.

8. Krok

Ozdobte bobuľami, lístkami mäty, strúhanou čokoládou atď. - neobmedzujte svoju kulinársku predstavivosť. Môžete dokonca pozvať deti, aby vám pomohli so zdobením..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

692 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.