- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Medový korpus
Medový korpus
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 5 vajec
- 130 g práškového cukru
- 2 lyžice medu
- 50 ml mlieka
- 140 g hladkej múky
- 40 g solamylu
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 170°C. Dno tortovej formy s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie. Nemastite ju. V mierne zohriatom mlieku rozpustíme med. múku aj solamyl preosejeme cez sitko. Oddeľte bielka od žĺtkov.
2. Krok
Vaječné žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru (šľahač na vysokú rýchlosť). Šľaháme ich kým nebudú svetlé a nadýchané. Pridajte mlieko s medom . V samostatnej miske vyšľaháme bielka (šľahač na vysokú rýchlosť). Na konci šľahania k bielkom postupne pridávame cukor. Jemne (stierkou) spojíme bielka so žĺtkovou hmotou a preosiatou múkou.
3. Krok
Cesto nalejte do formy a položte na strednú policu rúry. Pečieme 30-40 minút (na suché špáradlo). Po upečení počkáme, kým korpus trochu vychladne, potom ho nožom opatrne oddelíme od okrajov formy a vyklopíme.. Korpus opäť vložíme do formy ale opačne. (tým bude z oboch strán plochý). Korpus (s formou) zabaľte do alobalu a nechajte úplne vychladnúť.
4. Krok
Medový korpus môžete rozdeliť na 2-3 vrstvy a navrstviť na ňu obľúbený krém, ale bude chutný aj bez krému..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
902 videní