Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Medový krémeš s dvomi plnkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medový  krémeš
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 3 lyžice cukru
  • 4 lyžice medu (vlažného)
  • 50 g masla
  • 450 g hladkej múky
  • 7 lyžíc mlieka
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 3 kvapky citrónovej šťavy
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 2 lyžice masla
  • Krém:
  • 2 balíky vanilkového pudingu
  • 7 dcl mlieka
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • Bielková poleva:
  • 1 vaječný bielok
  • šťava z polovice citróna
  • 200 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si uvaríme puding a necháme vychladnúť..Potom primiešame maslo a práškový cukor.Miešame do peny..

2. Krok

Nad parou si vymiešame maslo, vajcia so sódou 5 lyžicami mlieka , medom a cukrom do peny , a odstavíme z ohňa..Nakoniec primiešame múku..Cesto si rozdelíme na dve polovice.Do jednej polovice primiešame ešte 2 lyžice mlieka a 2 lyžice kakaového prášku.Upečieme 4 menšie pláty cesta..Dva bledšie a dva tmavé.. Alebo môžete na väčšom plechu upiecť z každého po jednom a potom si ich prekrojíte..

3. Krok

Rúru si predhrejte na 160 °C a cesto vyvaľkajte na 25x35 cm a pečieme 10 minút každý plát..

4. Krok

Z krému si odoberieme 1 / a tam dáme 2 lyžice kakaa..

5. Krok

Pripravíme si aj bielkovú glazúru vymiešaním bielka s cukrom s pridaním citrónovej šťavy.

6. Krok

Ideme vrstviť..Tmavý plát bledý krém.bledý plát tmavý krém.bledý plát bledý krém,a nakoniec tmavý plát.))prelejeme bielkovou glazúrou..Môžete prizdobiť nastrúhanou čokoládou,alebo kakaom..Necháme v chladničke aspoň 6 hodín odpočívať..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.9 / 5)

8 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

49840 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.