- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Medvedie labky -hrnčekové
Medvedie labky -hrnčekové
- Kusov: 25
- Porcií: 25
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- odmerka 200 ml šálka
- 3 šálky hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 šálka práškového cukru
- 2 šálky mletých vlašských orechov
- 200 g masla alebo masť
- 1 vajce
- 1 lyžica medu
- 1 vanilkový cukor
- 1 dcl mlieka
- práškový cukor na obaľovanie
Postup prípravy
1. Krok
Vo väčšej miske zmiešame suché suroviny a do stredu pridáme bravčovú masť,alebo maslo, vajcia, med a mlieko a vypracujeme cesto.
2. Krok
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme asi pol hodiny v chlade. Naplňte formičky, ale nie až po vrch, pretože cesto trochu stúpne.
3. Krok
pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 15 - 20 minút..
4. Krok
Po upečení necháme mierne vychladnúť a potom vyklopíme z formičiek.. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4377 videní