Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Medvedíkový koláčik

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medvedikovy kolacik.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • piškóta :
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 6 lyžíc cukru
  • 1 malý pohár džemu podľa chuti
  • 1 gumový medvedíci
  • Tvarohová plnka :
  • 500 g tvarohu
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 - 2 lyžice malinového sirupu alebo potravinárskej farby..
  • 6 plátkov želatíny
  • 2,5 dcl smotany na šľahanie
  • 150 g zaváraných broskýň
  • Pomarančové želé :
  • 2 balenia tortového želé
  • 5 dcl pomarančového džúsu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si piškótu zo 6 vajec. Oddelíme bielká od žĺtkov.. Zvlášť vyšľaháme bielká s polovicou cukru , a žĺtka s druhou polovicou cukru.. Potom obe hmoty prepojíme a vmiešame po lyžiciach múku , ktorú zapracujeme jemne stierkou.. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi 20 minút.. Hotovú vychladnutú piškótu potrieme džemom.

2. Krok

Smotanu vyšľaháme s lyžicou práškového cukru. Tvaroh vymiešame s malinovým sirupom, zvyšným práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Vmiešame nasekané konzervy z broskýň. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahanú šľahačku.

3. Krok

Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Po krátkom čase vyžmýkame, vložíme do trochy čistej vody a zohrievame do rozpustenia. Rozdeľte ju do smotanovo-tvarohového krému vyrovnaním teploty. Keď začne tuhnúť, natrieme na vrch lekvárovej piškóty a necháme stuhnúť v chladničke.

4. Krok

Tortové želé vymiešame dohladka s pomarančovou šťavou, privedieme do varu a po pár minútach vychladnutia nalejeme na vrstvu tvarohu. Opäť dáme na chladné miesto.

5. Krok

Keď je vrch úplne stuhnutý, nakrájame ho na dlhé plátky a ozdobíme gumeným medvedíkom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

69 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.