- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Metrový koláč
Metrový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Cesto:
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 10 lyžíc oleja
- 8 lyžíc teplej vody
- 1 vanilkový cukor
- 260 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 50 g kakaa
- tuk a múka na formu
- Krém:
- 400 ml mlieka
- 1 zlatý klas
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 g masla alebo Hery
- 50 ml rumu
- 1 lyžica kakaa
- čokoládová poleva
Postup prípravy
1. Krok
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista. Po lyžiciach pridávame olej a vodu , nakoniec vmiešame vanilkový cukor. Zľahka primiešame preosiatu hladkú múku s práškom do pečiva .. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do cesta. Z cesta odoberieme polovicu do druhej misy a pridáme do nej kakao. Kakaové a bledé cesto vylejeme každé zvlášť do dvoch pripravených foriem na srnčí chrbát. V vyhriatej rúre na 190°C pečieme 35 - 40 minút. Vychladnuté vyklopíme a nakrájame podľa vzniknutej mriežky na rovnaké rezy.
2. Krok
Pripravíme si krém.. 300 ml mlieka dáme variť s oboma cukrami.. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý klas (vanilkový puding ) a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka .. Uvaríme hustý krém. Odstavíme a miešame kým krém trochu nevychladne. Do vychladnutého vmiešame mäkké maslo a rum.. Odoberieme polovicu krému a do jednej časti primiešame kakao..
3. Krok
Jednotlivé plátky piškóty striedavo natierame krémom tak, že bledý rez natrieme kakaovou plnkou a kakaový zas bledou plnkou.. Prikladáme vedľa seba , kým neminieme všetko..
4. Krok
Povrch koláča potrieme zvyšnou plnkou a polejeme čokoládovou polevou.. Necháme stuhnúť a potom šikmo nakrájame na rezy..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
930 videní