Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Metrový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Metrovy web.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
Hrncek.png
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajcia
  • 1/4 hrnčeka oleja
  • 1/4 hrnčeka vody
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 lyžice kakaa
  • Plnka:
  • 1 zlatý klas
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 maslo
  • 2 lyžice rumu
  • Poleva:
  • 1 čokoláda na varenie
  • 2 lyžice Cery
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cukor vymiešame so žĺtkami do peny , pridáme vanilkový cukor a po častiach zašľaháme olej. Prilejeme vlažnú vodu a znova zašľaháme, ako posledné pridáme po častiach preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne stierkou vmiešame do cesta. Formy na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou.. Do jednej formy vylejeme polovicu cesta .. do druhej polovice cesta vmiešame kakao a dobre ho zapracujeme..

2. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 45 minút..

3. Krok

Po upečení preklopíme na tácku a prikryjeme vlhkou utierkou.. Potom vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.. Vychladnuté nakrájame na 1 cm plátky.

4. Krok

Zo zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding ktorý necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny pridáme rum a po častiach zašľaháme vychladnutý puding .. Striedavo krémom natierame plátky piškóty a lepíme ich krémom k sebe.. Zvyšnou plnkou potrieme vrch koláča a necháme stuhnúť v chladničke ..Pripravíme si čokoládovú polevu a koláčik ňou celý prelejeme.. Krájame šikmým rezom, aby bolo na reze vidieť aj tmavé aj bledé cesto..

reklama:
Metrovy recept.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1101 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.