Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Metrový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Metrovy kolac.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 250 ml šálka (mierka )
  • 2,5 šálky polohrubej múky
  • 1 šálka cukru
  • 8 vajec (oddelíme )
  • 8 lyžíc vody
  • 8 lyžíc oleja
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 3 lyžice tmavého kakaa ( do tmavého cesta )
  • 3 lyžice škrobu ( do bledého cesta )
  • Krém:
  • 1 liter mlieka
  • 4 - 6 lyžíc cukru + vanilkový cukor
  • 4 žĺtky
  • 6 lyžíc kukuričného škrobu
  • 400 g masla
  • 300 g čokolády na preliatie
  • kokosové lupienky alebo mandľové
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C . Dve 30 cm formy vymastíme maslom a vysypeme strúhankou alebo múkou. Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej a nadýchanej hmoty. Potom postupne pridávajte olej a vodu, zmes neustále miešajte pri nízkych otáčkach. Teraz pridajte múku preosiatu spolu s práškom do pečiva a soľou, všetko premiešajte pri nízkej rýchlosti. Hmotu rozdelíme na dve časti. Do jednej z nich pridáme kakao a dôkladne premiešame. Do druhej časti pridáme škrob a tiež premiešame.

2. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Polovicu peny pridajte do svetlej hmoty a polovicu do tmavej hmoty, jemne premiešajte, aby ste nenarušili vzduchové bubliny v pene.

3. Krok

Zmes nalejte do foriem a vložte do rúry na 40-45 minút . Pečieme piškóty až kým nevytiahneme suché špáradlo.. . Po upečení vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Potom obe piškóty nakrájajte na 1,5 - 2 cm hrubé plátky .

4. Krok

Uvaríme 3/4 l mlieka. Zvyšné mlieko vymiešame metličkou spolu s cukrom, škrobom a žĺtkami. Túto zmes vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Puding necháme úplne vychladnúť (nedávame do chladničky) . Mäkké maslo vyšľahajte do svetlej a nadýchanej hmoty, potom ho za stáleho šľahania po lyžiciach pridávajte do pudingu.

5. Krok

Každý plátok piškóty natrieme hrubšou vrstvou krému a poukladáme ich striedavo – raz tmavé, raz svetlé, pričom plátky zľahka pritlačíme k sebe. Piškótu môžete položiť na dosku alebo na plech s papierom na pečenie, aby ste vytvorili dlhý " metrový " rez.. Celý koláč polejeme rozpustenou čokoládou, potom posypeme kokosovými lupienkami alebo mandľami.

6. Krok

Koláč chladíme 2 - 3 hodiny , a potom krájame priečne na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

69 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.