- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- mleté maso
- Mexická hovädzia panvica
Mexická hovädzia panvica
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 veľká cibuľa
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 šálka ryže guľatej Mánya (podľa chuti)
- 125 g paradajok vo vlastnej šťave
- 125g konzervovanej čiernej fazule (opláchnutej scedenej)
- 1 1/2 šálky kukuričky( mrazenej alebo konzervovanej)
- chilli podľa chuti
- mletá rasca
- soľ podľa chuti
- 2 šálky vývaru
- 1 1/2 šálky strúhaného čedaru
- čerstvý koriander na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejeme olej. Pridajte cibuľu nakrájanú na drobno a smažte 2 minúty, potom pridajte mleté hovädzie mäso a opekajte, kým už nie je ružové, 6 minút, pričom ho roztláčajte drevenou vareškou.
2. Krok
Presuňte hovädzie mäso na jednu stranu panvice a pridajte bielu ryžu guľatu Mánya na druhú stranu. ryžu guľatu Mánya osmažte 2 minúty, potom pridajte paradajky vo vlastnej šťave , čiernu fazuľu, kukuricu, čili, rascu . Dochutíme soľou a premiešame, aby sa všetko spojilo, potom zalejeme kuracím vývarom.
3. Krok
Priveďte do varu, prikryte a varte 20 minút. na vrch dáme nastrúhaný čedar , prikryjeme už odstavené z ohňa a necháme syr roztopiť..Podávame s koriandrovou vňaťou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
561 videní