- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Micin koláčik
Micin koláčik
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 8 bielok
- 200 g práškového cukru
- 250 g nahrubo zomletých vlašských orechov
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lyžice polohrubej múky
- 8 žĺtkov
- 2 lyžice hladkej múky
- 500 ml mlieka
- 200 g masla
- 3 vanilkové cukre
- 100 g nasekaných hrozienok
- 100 g čokolády
- 400 ml šľahačkovej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Bielka si vyšľaháme so štipkou soli do tuha a potom za pridávania práškového cukru ušľaháme tuhý sneh..Opatrne potom vmiešame orechy a múku s práškom do pečiva..
2. Krok
pečieme pri 180 °c asi 20 minút..Potom necháme vychladnúť a pozdĺžne prerežeme..
3. Krok
V troche mlieka si rozšľaháme žĺtka s múkou, ostatné mlieko dáme variť spolu s trochou cukru..Keď sa mlieko začne variť uvaríme hustý puding a ten za občasného miešania necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
4. Krok
Vymiešame si maslo s práškovým cukrom a s vanilkovým cukrom do peny.Potom postupne primiešavame vychladnutý puding ..Šľaháme do nadýchaného krému..
5. Krok
Krém si rozdelíme na dve polovice..Do jednej pridáme namočené a nasekané hrozienka, a do druhej polovice roztopenú a vychadnutú čokoládu..
6. Krok
Nakoniec vyšľaháme 4 dcl šľahačky s cukrom podľa chuti a ozdobíme vrch zákuska..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7289 videní