Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Micka rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Micka rezy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Micka rezy www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 4 bielká
  • 150 g cukru
  • 150 g masla
  • 70 g polohrubej múky
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • Prvý krém:
  • 4 žĺtky
  • 150 g práškového cukru
  • ďalší krém:
  • 0,5 dcl silnej čiernej kávy (môžete použiť len mlieko )
  • 150 g cukru
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 70 g masla
  • a ešte trochu nasekaných orechov na posypanie.
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bielká si vyšľaháme na tuhú penu Maslo a cukor miešame mixérom, kým nezískame svetlú penovú zmes. Pridáme preosiatu múku, mleté ​​vlašské orechy, 1/3 bielkovej peny a miešame na najnižších otáčkach mixéra. Ku koncu pridáme zvyšok bielkovej peny a ručne vareškou premiešame, aby sa všetky suroviny spojili. Vznikne vám pomerne hustá zmes, ktorú treba rovnomerne rozotrieť na plech 30x20 cm, ktorý si najskôr potriete maslom a potom vysypete múkou.

2. Krok

Pečieme pri 180*C cca 20 min. Nechajte piškótu na plechu úplne vychladnúť.

3. Krok

Na prvý krém dobre vymiešame cukor a žĺtky do hustej hmoty. Nalejeme na vychladnutú piškótu, zarovnáme a vložíme do vyhriatej rúry na 50*C - 70*C sušiť asi 50 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

4. Krok

Na druhý krém dáme kávu/mlieko a cukor do hrnca a na miernom ohni zahrievame, kým sa cukor neroztopí. Potom pridajte pomleté ​​vlašské orechy a za stáleho miešania nechajte chvíľu na ohni. Odstavíme z ohňa a vmiešame maslo. Nechajte vychladnúť a potom naneste na prvý krém. Na záver všetko posypeme mletými orechmi.

5. Krok

Koláč je dosť sladký, preto vždy znížim množstvo cukru v piškóte a v druhom kréme. V prvom kréme neznižujem cukor, pretože je to vlastne cukrová žĺtková poleva , a tá by mi nestuhla..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

721 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.