- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Micka rezy
Micka rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta :
- 4 bielká
- 150 g cukru
- 150 g masla
- 70 g polohrubej múky
- 150 g mletých vlašských orechov
- Prvý krém:
- 4 žĺtky
- 150 g práškového cukru
- ďalší krém:
- 0,5 dcl silnej čiernej kávy (môžete použiť len mlieko )
- 150 g cukru
- 150 g mletých vlašských orechov
- 70 g masla
- a ešte trochu nasekaných orechov na posypanie.
Postup prípravy
1. Krok
Bielká si vyšľaháme na tuhú penu Maslo a cukor miešame mixérom, kým nezískame svetlú penovú zmes. Pridáme preosiatu múku, mleté vlašské orechy, 1/3 bielkovej peny a miešame na najnižších otáčkach mixéra. Ku koncu pridáme zvyšok bielkovej peny a ručne vareškou premiešame, aby sa všetky suroviny spojili. Vznikne vám pomerne hustá zmes, ktorú treba rovnomerne rozotrieť na plech 30x20 cm, ktorý si najskôr potriete maslom a potom vysypete múkou.
2. Krok
Pečieme pri 180*C cca 20 min. Nechajte piškótu na plechu úplne vychladnúť.
3. Krok
Na prvý krém dobre vymiešame cukor a žĺtky do hustej hmoty. Nalejeme na vychladnutú piškótu, zarovnáme a vložíme do vyhriatej rúry na 50*C - 70*C sušiť asi 50 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
4. Krok
Na druhý krém dáme kávu/mlieko a cukor do hrnca a na miernom ohni zahrievame, kým sa cukor neroztopí. Potom pridajte pomleté vlašské orechy a za stáleho miešania nechajte chvíľu na ohni. Odstavíme z ohňa a vmiešame maslo. Nechajte vychladnúť a potom naneste na prvý krém. Na záver všetko posypeme mletými orechmi.
5. Krok
Koláč je dosť sladký, preto vždy znížim množstvo cukru v piškóte a v druhom kréme. V prvom kréme neznižujem cukor, pretože je to vlastne cukrová žĺtková poleva , a tá by mi nestuhla..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
702 videní