- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Milky way
Milky way
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 1 šálka polohrubej múky (240 ml)
- 2 lyžice kakaa
- 2/3 šálky práškového cukru
- 4 lyžice oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Mliečny krém:
- 1/2 šálky mlieka
- 1/2 šálky cukru
- 300 g masla
- 1 vanilkový cukor
- 2 šálky sušeného mlieka
- Na impregnáciu piškóty :
- 1ú3 šálky silného čierneho čaju
- Čokoládová poleva:
- 100 g mliečnej čokolády
- 60 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Studené bielka vyšľahajte dotuha, na záver postupne pridávajte cukor. Znížte rýchlosť mixéra na najmenšiu a za stáleho miešania pridávajte po jednom žĺtky.. Rovnakým spôsobom pridávame olej. Potom vareškou premiešame a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Plech(23x28) vymastíme maslom a vysypeme múkou (alebo prikryjeme papierom na pečenie). Hmotu vylejeme a pečieme asi 40 minút pri 180°C stupňoch. Po upečení piškótu vychladíme a nakrájame na 2 rovnaké časti.
2. Krok
MLIEČNY KRÉM: Do kastróla nalejte mlieko, pridajte cukor a vanilkový cukor. Mlieko uvaríme a odstavíme z ohňa. Necháme vychladnúť.
3. Krok
Maslo izbovej teploty vyšľahajte niekoľko minút, kým nebude nadýchané. Potom postupne prilievajte vychladnuté mlieko a ďalej miešajte. Na konci po častiach pridajte sušené mlieko. Chvíľu šľahajte, kým sa suroviny nespoja.
4. Krok
Uvarte silný čaj a ochlaďte ho. Jednu polovicu piškóty vrátime na plech. Potom ju potrieme krémom. Na krém položte druhú piškótu.. Piškótu jemne stlačte. Vrch piškóty potrieme pripravenou čokoládovou polevou.
5. Krok
Maslo a čokoládu nakrájajte na kocky . Nad parou rozpustíme čokoládu a maslo. Hotovú polevu rozotrieme na piškótu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1324 videní