- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Millefeuille
Millefeuille
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 400 g lístkového cesta
- 500 ml mlieka
- 1 vajce
- 2 žĺtka
- 120 g cukru
- 40 g kukuričného škrobu alebo vanilkového pudingu
- vanilka podľa chuti
- ovocie podľa vašej chuti
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu pudingu najskôr vyšľaháme vajce a žĺtky s cukrom. Potom pridajte škrob a dobre premiešajte. Mlieko zohrejeme s kúskom vanilkového struku alebo s vanilkovým cukrom. Mlieko spojíme s vaječnou zmesou a varíme na miernom ohni alebo vo vodnom kúpeli do zhustnutia, t.j. asi päť minút.
2. Krok
Potom puding preceďte cez sitko a povrch prikryte potravinovou fóliou, ktorú položte hneď na krém , aby sa nevytvorila koža..
3. Krok
Kým krém chladne, postarajte sa o lístkové cesto. Plátky cesta bez rozmrazovania sa nakrájajú na podlhovasté vrstvy. Uložíme ich na vymastený plech a pečieme pri 200°C 20 – kým sa dobre neupečú. Mám plech s priehlbinami, do ktorých je vhodné naliať trochu vody pre lepšie vrstvenie cesta. Tiež môžete na dno rúry dať hrnček s vodou.
4. Krok
Po upečení pláty cesta rozrežeme pozdĺžne na dve časti.. Ako keď krájate korpus .. Potom každú časť rozrežte na porciu akú si želáte.
5. Krok
Ovocie ktoré budete používať si nakrájajte na menšie kúsky.. Ja som použila jahody, môžete však použiť akékoľvek ovocie.. Na spodnú časť upečeného plátu dáme krém a naň rozložíme ovocie.. Prikryjeme plátom druhej časti cesta a zas dáme krém a ovocie.. nakoniec prikryjeme tretím vrchným plátom cesta.. Pred podávaním dobre vychladíme a potom posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
165 videní