Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Millefeuille

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Millefeuille.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 400 g lístkového cesta
  • 500 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 2 žĺtka
  • 120 g cukru
  • 40 g kukuričného škrobu alebo vanilkového pudingu
  • vanilka podľa chuti
  • ovocie podľa vašej chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu pudingu najskôr vyšľaháme vajce a žĺtky s cukrom. Potom pridajte škrob a dobre premiešajte. Mlieko zohrejeme s kúskom vanilkového struku alebo s vanilkovým cukrom. Mlieko spojíme s vaječnou zmesou a varíme na miernom ohni alebo vo vodnom kúpeli do zhustnutia, t.j. asi päť minút.

2. Krok

Potom puding preceďte cez sitko a povrch prikryte potravinovou fóliou, ktorú položte hneď na krém , aby sa nevytvorila koža..

3. Krok

Kým krém chladne, postarajte sa o lístkové cesto. Plátky cesta bez rozmrazovania sa nakrájajú na podlhovasté vrstvy. Uložíme ich na vymastený plech a pečieme pri 200°C 20 – kým sa dobre neupečú. Mám plech s priehlbinami, do ktorých je vhodné naliať trochu vody pre lepšie vrstvenie cesta. Tiež môžete na dno rúry dať hrnček s vodou.

4. Krok

Po upečení pláty cesta rozrežeme pozdĺžne na dve časti.. Ako keď krájate korpus .. Potom každú časť rozrežte na porciu akú si želáte.

5. Krok

Ovocie ktoré budete používať si nakrájajte na menšie kúsky.. Ja som použila jahody, môžete však použiť akékoľvek ovocie.. Na spodnú časť upečeného plátu dáme krém a naň rozložíme ovocie.. Prikryjeme plátom druhej časti cesta a zas dáme krém a ovocie.. nakoniec prikryjeme tretím vrchným plátom cesta.. Pred podávaním dobre vychladíme a potom posypeme práškovým cukrom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

165 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.