- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Millefoglie al cioccolato
Millefoglie al cioccolato
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 3min
- Hotové Za: 30min
Millefoglie je taliansky ľahký, rýchly a chutný dezertík. V preklade to znamená „tisíc lístkov“ a preto ho najčastejšie môžme vidieť v podobe s lístkovým cestom, ale tiež sa objavuje s čokoládou či treným cestom.
Suroviny
- 100 g horká čokoláda
- 250 ml šľahačka
- 2 PL cukor
- 200 g jahody
- mäta
Postup prípravy
1. Krok
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli ( môžme pridať aj 50g masla) a vylejeme na papier na pečenie potretý olejom a necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí krájame s teplým nožom obdĺžniky (cca 5x10 cm). Z jednej čokolády vyjde 12 kúskov. V miske vymiešame šľahačku s nakrájanými jahodami. Potom už len plátok čokolády položíme na tanier, potrieme šľahačkou a postup zopakujeme. Na vrch dáme jahody, mätu a posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.7 / 5)
37 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
50610 videní