Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mini jablkové koláčiky s karamelom a štipkou soli

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mini jablkové koláčiky s karamelom a štipkou soli
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Mini jablkové koláčiky s karamelom a štipkou soli Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Každá jeseň je u nás v znamení jabĺk – päť starých stromov nám prináša bohatú úrodu a stále hľadáme nové nápady, ako ich využiť. Okrem tradičného muštu sme si tento rok obľúbili malé tartaletky, ktoré spájajú sladkosť ovocia so slaným karamelom. Nielenže nádherne prevoňajú byt, ale chuťovo sú ešte o krok ďalej než ich lákavá vôňa.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto a plnku
  • 3 väčšie jablká
  • 3 PL trstinového cukru
  • 1,5 PL hladkej múky
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL škorice
  • štipka muškátového orieška (cca 1/4 ČL)
  • 400 g krehkého cesta
  • Na karamelovú omáčku
  • 100 g kryštálového cukru
  • 3 PL masla
  • 70 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 PL morskej soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká očistíme, odstránime jadrovníky a nakrájame ich na tenké mesiačiky alebo malé kúsky. V mise ich zmiešame s cukrom, múkou, citrónovou šťavou a koreninami. Takto pripravené necháme odstáť asi 20 minút, aby pustili šťavu a prepojili sa chute.

2. Krok

Rúru nastavíme na 180 °C. Krehké cesto rozdelíme na štyri diely, každý vyvaľkáme medzi papierom na pečenie na približne 3 mm hrúbku a vložíme do malých formičiek (12–15 cm). Ak formičky nemáme, môžeme cesto upraviť do voľnejších tvarov galetiek priamo na plechu.

3. Krok

Dno ciest poprepichujeme vidličkou, naplníme jablkovou zmesou a pečieme asi pol hodiny, kým povrch získa zlatistú farbu.

4. Krok

Do hrnca dáme cukor s maslom a na strednom plameni miešame, kým sa kryštáliky úplne nerozpustia. Keď sa hmota začne ťahať, prilejeme smotanu – pozor, môže to silno prskať! Po premiešaní vznikne jemná omáčka, do ktorej pridáme soľ.

5. Krok

Koláčiky podávame ešte vlažné alebo vychladnuté, preliate karamelom. Skvelo ich doplnia nasekané vlašské orechy posypané navrch.

reklama:

Tip na záver: Ak chcete ušetriť čas, pokojne použite hotové cesto z obchodu. No ak si chcete recept vychutnať naplno, oplatí sa skúsiť domáce krehké cesto podľa klasického receptu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.