Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mini Jahodové charlotte

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
46966392.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min

reklama:

Suroviny

  • 4 stredné vajcia
  • kôra z jedného citróna
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 70 g kryštálového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 4 plátky želatíny
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 350 g jahôd
  • 70 ml jogurtu
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 200 °C.Pripravíme si dva plechy a vyložíme ich s papierom na pečenie.

2. Krok

Oddelíme si žĺtka od bielkov ..Žĺtka vyšľaháme s citrónovou kôrou, primiešame 30 g práškového cukru a vanilkový cukor.Bielka vyšľaháme zvlášť do peny a potom pridáme zvyšný cukor a ušľaháme sneh.Jednu tretinu nehu vmiešame do žĺtkovej zmesi , primiešame múku a potom zľahka znovu vmiešame zvyšný sneh.

3. Krok

Zmes cesta dáme do cukrárskeho vrecka a na papier na pečenie sriekame asi 5 cm dlhé piškóty.Tie pred pečením posypeme práškovým cukrom a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 8minút.

4. Krok

Po upečení necháme mierne vychladnúť a dáme dole z papiera.

5. Krok

Do studenej vody namočíme želatínu a pripravíme ju zvyčajným spôsobom..Čiže nechať napučať a zahriať..Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a dáme do chladničky.Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky.Pridáme k nim cukor a citrónovú šťavu s jogurtom..premiešame na pyré a potom primiešame aj želatínu a nakoniec vyšľahanú šľahačku.

6. Krok

Na pracovnú dosku (takú aby sa nám zmestila do chladničky si dáme potravinársku fóliu a poukladáme kovové krúžky na dezert.Poukladáme do každého zvnútra do okolo piškóty tak aby boli plochou stranou zvnútra..

7. Krok

Do cukrárskeho vrecka dáme pripravenú náplň a nastriekame najskôr na spoje a potom vyplníme celé vnútro krémom.

8. Krok

Pripravený dezert dáme do chladničky a najmenej 4 hodiny necháme chladiť tuhnúť.Potom charlotte jemne z foriem vyberieme a podávame dozdobené s jahodami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1434 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.