- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cupcakes
- Mini koláčiky s krémom
Mini koláčiky s krémom
- Kusov: 26
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Mini koláčiky, známe ako cupcakes, sú maličké, detailne prepracované dezerty, ktoré si môžete vychutnať na dve až tri sústa. Kreativita pri výbere príchutí cesta je vítaná, avšak najdôležitejšia je ich dekorácia. Ideálny krém a vhodné ozdoby sú kľúčové pre celkový dojem tohto dezertu.
Suroviny
- 370 g hladkej múky
- 240 g trstinového cukru
- 270 g masla
- 200 ml mlieka
- 5 vajec (izbovej teploty)
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1 polievková lyžica perníkového korenia
- 1 veľká štipka soli
- Na krém:
- 250 g masla
- 250 g mascarpone
- 2 čajové lyžičky mletej škorice
- 70 g práškového cukru
- nadrvené sušienky Lotus
- Na perníčky:
- 150 g hladkej múky
- 40 g práškového cukru
- 30 g zmäknutého masla
- 2 polievkové lyžice medu
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
Postup prípravy
1. Krok
Príprava cupcakes: Začneme tým, že do misy preosejeme hladkú múku spolu so štipkou soli, perníkovým korením a práškom do pečiva. Dobre premiešame a odložíme.
2. Krok
Šľahanie masla: Maslo šľaháme asi 5 minút, kým nezíska svetlú a nadýchanú textúru. Potom pridáme trstinový cukor a pokračujeme šľahaním ďalších 5 minút. Priebežne stierame zmes zo strán misy, aby sme zabezpečili rovnomerné spojenie.
3. Krok
Pridanie mlieka a vajec: V samostatnej miske si rozšľaháme vajcia s mliekom a postupne ich pridávame do maslovej zmesi, pričom striedavo pridávame aj preosiate múčne ingrediencie. Na záver všetko dôkladne premiešame a naplníme košíčky na cupcakes do ¾. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút. Skontrolujeme ich hotovosť vpichom špajdle; ak je suchá, sú upečené.
4. Krok
Chladenie: Po upečení necháme koláčiky vychladnúť na mriežke.
5. Krok
Príprava perníkového cesta: Do inej misy preosejeme múku, práškový cukor, perníkové korenie a jedlú sódu. Potom pridáme zmäknuté maslo, vajce a med, a vypracujeme cesto, ktoré by malo byť hladké a nelepivé. Ak je potrebné, môžeme pridať ešte trošku múky.
6. Krok
Odpočinok cesta: Hladké cesto zabalíme do fólie a uložíme do chladničky, aby trochu stuhlo.
7. Krok
Príprava krému: Maslo v mise šľaháme približne 10 minút, až kým nezíska nadýchanú a svetlú konzistenciu. Následne pomaly pridávame mascarpone, pričom medzi jednotlivými prídavkami čakáme, kým sa zmes dobre spojí. Potom vmiešame mletú škoricu, práškový cukor a podľa chuti aj nadrvené sušienky Lotus. Všetko nakoniec krátko prešľaháme a dôkladne premiešame stierkou.
8. Krok
Formovanie perníčkov: Z chladného cesta na pracovnej ploche vyvaľkáme plát hrubý asi 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary perníčkov. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom, aby sa pekne leskli. Perníčky pečieme pri 180 °C približne 10 minút. Po upečení ich preložíme z horúceho plechu na studený, aby sa dno vyhladilo.
9. Krok
Finálna dekorácia: Na vychladnuté cupcakes nanesieme pripravený krém. Do každého koláčika umiestnime jeden upečený perníček a vrch ozdobíme ešte rozdrvenými sušienkami Lotus.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8 videní