- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Mini krtkove tortičky
Mini krtkove tortičky
- Kusov: 16
- Porcií: 16
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 500 g mascarpone
- 500 ml smotany na šľahanie
- 250 g hladkej múky
- 250 g cukru
- 150 g práškového cukru
- 80 g čokoládovej ryže guľatej Mánya
- 40 g kakaa
- 10 vajec
- 2 banány
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Začnem prípravou klasického kakaového piškótového cesta. začnite šľahaním vajec. Mám 10 vajec izbovej teploty ktoré preložím do misy mixéra, spolu s kryštálovým cukrom, a soľ. Teraz ich budem šľahať asi 10 minút, alebo kým sa ich objem strojnásobí. Je veľmi dôležité, aby vajcia boli penové a dobre rozšľahané. Vajíčka sú hotové, a ako vidíte, sú veľmi dobre vyšľahané a ich objem sa strojnásobil. Potom zmiešam kakao a múku. a časť zmesi pridajte do napenených vajec. Všetko zapracujem metličkou a dostatočnými pohybmi. Teraz preložím cesto do plechu na pečenie, dobre to vyrovnaj a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 20 minút. Piškóta je upečená a pred použitím musí vychladnúť na izbovú teplotu.
2. Krok
Keď dostatočne vychladne, nakrájam z neho kolieska. Použijem vykrajovač na cesto, ale môžete použiť aj pohár s veľmi tenkým okrajom. Vykrojila som 16 kruhov. potom zvyšok piškóty pomelieme na veľmi malé kúsky pomocou kuchynského robota a neskôr ho použijeme ako dekoráciu. Rozlámem kúsky piškóty, pridám ich do kuchynského robota a nasekám ich na veľmi malé kúsky. Teraz mám omrvinky z piškótového cesta.
3. Krok
Plnka sa tiež veľmi ľahko pripravuje, všetky ingrediencie jednoducho pridáme do misy mixéra. Začnem s mascarpone, ktoré je veľmi studené, aj prírodná šľahačka, ktorá sa vyrába z kravského mlieka a je nesladená. Pridám aj práškový cukor a vanilkový extrakt, ktoré môžete nahradiť ľubovoľnými esenciami, ktoré sa vám páčia. Všetko dobre premiešam, kým krém nebude konzistentný a nadýchaný. Plnka je hotová dobre vyšľahaná a pevná..
4. Krok
Ďalej ošúpem a nakrájam banány na kocky. Banány vyberte čo najzrelšie, aby boli sladké. Do krému pridám kocky banánov a čokoládové ozdoby. a všetko starostlivo premiešajte. Krém som preložila do cukrárskeho vrecka a na konci som vyrezala väčší otvor. a teraz ním naplním všetky tortové disky. Ak chcete, aby boli vaše koláče vláčnejšie, môžete ich potrieť trochou sladeného mlieka. Plnku posypem tortovou strúhankou a vytvarujem ju do tvaru krtinca.
5. Krok
Keď sú všetky hotové, dám ich pred podávaním aspoň na hodinu do chladničky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
107 videní