- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- veterníky
- Mini veterníky
Mini veterníky
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 2 šálky vody
- 250 g masla
- 2 šálky hladkej múky
- 8 vajec
- krém:
- 3 šálky mlieka
- 3 zlaté klasy
- 250 g masla
- 3 lyžice Cara (kávovinový nápoj)
- 500 ml šľahačky
- 1 stužovač
- cukor do krému podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Necháme si zovrieť vodu so štipkou soli.pridáme maslo a počkáme kým sa nám úplne neroztopí.
2. Krok
Keď sa voda varí prisypávame hladkú múku a uvaríme hustú kašu.Tú potom necháme vychladnúť..
3. Krok
Do vychladnutej kaše potom ručným šľahačom primiešame vajcia jedno po druhom, a šľaháme so jednotnej zmesi.
4. Krok
Za pomoci cukrárskeho vrecka striekame na vymastený plech kolieska.Tie pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 20 - 25 minút.Neotvárame medzi pečením rúru len sledujeme zafarbenie..Keď sú veterníky zlatožlté mali by byť upečené.
5. Krok
Upečené necháme úplne vychladnúť a poprekrajujeme na polovice.alebo teda odrežeme vrchné klobúčiky..
6. Krok
Ja robím plnku na tieto veterníky s Carom.Rozvarím si s cukrom 2 šálky mlieka ..vo zvyšnom mlieku rozmiešam zlaté klasy a Caro..Keď sa mlieko varí prilejem puding a varím dohusta.
7. Krok
Ešte do teplého pudingu vmiešam maslo a nechám za občasného miešania úplne vychladnúť.Vychladnutým plním špricom veterníky a na vrch ešte nastriekam vyšľahanú šľahačku so stužovačom.Prikryjem klobúčikom a posypem práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.3 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
35660 videní