Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Miniindiánky – Malé čokoládové pokušenia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Miniindiánky – Malé čokoládové pokušenia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Miniindiánky – Malé čokoládové pokušenia Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 50
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Miniindiánky sú ideálnym dezertom pre tých, ktorí majú radi kombináciu jemného snehu a čokolády. Tento recept prináša jednoduchú a rýchlu verziu obľúbeného zákusku, ktorá sa dá pripraviť aj doma. Všetko, čo potrebujete, sú detské piškóty, sladký sneh a kvalitná čokoládová poleva.

reklama:

Suroviny

  • 2 bielky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • Marmeláda podľa chuti (alebo farbivo na potraviny)
  • 100 g čokolády na varenie
  • Malý kúsok stuženého tuku
  • Detské piškóty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme šľahaním bielkov s cukrom vo vodnom kúpeli, kým zmes nezhustne do pevného snehu. Uistíme sa, že cukor sa úplne rozpustil a vznikne hladká textúra.

2. Krok

Keď sa sneh začne zahusťovať, pridáme citrónovú šťavu, ktorá dodá zmesi jemnú kyslosť, a šľaháme ešte chvíľu. Potom pridáme marmeládu, ktorá nielenže obohatí chuť, ale aj zafarbí sneh na peknú farbu. Ak preferujete intenzívnejšiu farbu, môžete použiť aj potravinárske farbivo.

3. Krok

Na plech rozložíme detské piškóty. Na každú z nich pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme pripravený sneh. Potom plech vložíme do chladničky na dve hodiny, aby sneh stuhol a nemal tendenciu sa lepiť.

4. Krok

Keď sneh na piškótoch stuhne, pripravíme polevu. V malom hrnci rozpustíme čokoládu a stužený tuk, kým sa poleva stane tekutou a hladkou.

5. Krok

Každý piškót s naneseným snehom opatrne namočíme do čokoládovej polevy, pričom sa uistíme, že piškót je úplne pokrytý čokoládou. Takto pripravené miniindiánky necháme opäť v chladničke, aby poleva stuhla.

reklama:

Tento recept je skvelý nielen pre deti, ale aj pre dospelých, ktorí si radi pochutnajú na jednoduchých, no veľmi chutných sladkostiach. Miniindiánky sú vynikajúcim dezertom na rôzne oslavy alebo len tak, keď máte chuť na niečo sladké.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.