Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Minion torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Minjon
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 24
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:15 hod

http://kolaci.eu/minjon-torta/

Autor: Adel Smajlovic

reklama:

Suroviny

  • 1 Vrstva:
  • 5 bielkov
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 2 Vrstva:
  • 5 bielkov
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g pražených mletých lieskovcov
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 3 Vrstva:
  • 5 bielkov
  • 150 g cukru
  • 200 g mletých mandlí
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • Krém:
  • 15 žĺtkov
  • 15 polievkových lyžíc cukru
  • 100 g čokolády
  • 300 g masla
  • Čokoládová poleva:
  • 200 g čokolády na varenie
  • 6 lyžíc oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si plech na pečenie veľkosť 20 x 33.Tú vystelieme papierom na pečenie.

2. Krok

najskôr si pripravíme mandle a lieskové orechy..oriešky pečieme v rúre a potom ošúpeme :.pôjde to ľahko keď budú dobre upražené..Ja ich dávam do utierky a trochu pošúcham.Šupinka sama odskočí..

3. Krok

mandle zalejeme horúcou vodou resp vriacou a potom ošúpeme..Tie potom tiež opražíme vo vyhriatej rúre..

4. Krok

Postup je rovnaký pri všetkých troch piškótach..Najskôr vyšľaháme bielka do peny, potom pridáme cukor a ušľaháme na sneh..Potom opatrne vmiešame orechy alebo mandle a nakoniec 1 lyžicu múky..

5. Krok

Pečieme pri 180 °C 20 minút.

6. Krok

Nad parou šľaháme žĺtka s cukrom do zhustnutia.. Potom primiešame čokoládu.Keď sa zmes prepojím odstavíme a necháme úplne vychladnúť..Nakoniec primiešame maslo ktoré by malo mať rovnakú teplotu ako krém..

7. Krok

Plníme najskor plát vlašských orechov, potom mandlí a nakoniec lieskový plát. Potrieme celý zákusok s plnkou aj zvrchu aj po obvode..Dozdobíme Ďalej podľa vlastnej fantázie..Ak vám zostane krém skúste k nemu pridať ešte trochu rozpustenej čokolády a tak dozdobiť,alebo len jednoducho pofŕkajte vrch roztopenou čokoládou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8532 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.