Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mliečny rez

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kinder mliecny rez.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 70 g hladkej múky
  • 70 g práškového cukru
  • 1 lyžica medu
  • 25 g kakaa
  • 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1 lyžica vody
  • štipka soli
  • Plnka :
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • 180 g kondenzovaného mlieka
  • 10 g želatíny
  • 1 lyžička vanilkového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia oddeľte na bielky a žĺtky (rozdeľte ich do rôznych nádob na šľahanie, bielka do čistej suchej misky). V samostatnej miske vyšľahajte žĺtky s cukrom, medom, vodou a vanilkovým cukrom. Šľaháme pri maximálnej rýchlosti mixéra 5-6 minút.

2. Krok

Zapnite rúru na predhriatie na 180°C . Umyte mixér a utrite dosucha papierovou utierkou. Do bielkov pridáme štipku soli. Bielka šľaháme asi 5-6 minút, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.

3. Krok

Do vyšľahanej žĺtkovej zmesi pridáme polovicu vyšľahaných bielkov. Stierkou jemne vmiešame bielky, snažme sa nenarušiť vzdušnosť zmesi. Pridáme preosiatu múku s kakaovým práškom a práškom do pečiva. Opatrne premiešame. Pridajte zvyšné bielky. Znova ich jemne premiešajte stierkou.

4. Krok

Plech prikryte papierom na pečenie a vylejte pripravené cesto. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180°C asi na 10-12 minút.

5. Krok

Hotový korpus ochlaďte. Opatrne odstráňte papier na pečenie. Okraje piškóty orežte. Koláč rozrežte na dve rovnaké časti.

6. Krok

Príprava plnky : Želatínu nalejte do malej misky s 50 ml vody a nechajte 10-15 minút napučať. Zmiešajte 60 ml smotany a napučanú želatínu v hrnci a dajte na mierny oheň. Za stáleho miešania zahrievame, kým sa želatína úplne nerozpustí, ale nevaríme. Odstráňte hrniec z ohňa. Do horúcej krémovej želatínovej hmoty pridajte kondenzované mlieko a premiešajte.

7. Krok

Zvyšnú smotanu vložte do nádoby na šľahanie. Šľaháme do nadýchaného stavu. Do šľahačky za stáleho šľahania postupne pridávame mliečno-želatínovú zmes. Ak sa hmota ukáže ako príliš tekutá, môžeme ju nakrátko vložiť do chladničky, aby zhustla.

8. Krok

Prikryte pekáč alebo formu vhodnej veľkosti potravinovou fóliou a položte na ňu jednu časť čokoládovej piškóty. Nanesieme plnku , a prikryjeme druhou časťou piškóty. Zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 30-60 minút.

9. Krok

Po uplynutom čase koláčik vyberieme z chladničky a nakrájame na rezy..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

310 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.