Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mokka karamelová prešívaná deka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mokka karamell deka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • štipka soli
  • 125 ml oleja
  • 125 ml kávového likéru
  • 175 g polohrubej múky
  • 20 g kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 80 g mletých lieskových orieškov
  • Tvarohová hmota:
  • 50 g masla
  • 60 g cukru
  • 2 vajcia
  • 250 g tvarohu
  • 20 g karamelového pudingového prášku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech na pečenie (30 x 40 cm) vymastíme trochou masla. Oddeľte vajcia na cesto. Vaječné žĺtky, 100 g práškového cukru, mletú škoricu a 1 štipku soli šľahajte šľahačom 5 minút do krémovej konzistencie. Za stáleho miešania pomaly po troškách prilievame olej. Postupne prilievajte aj kávový likér. Múku s práškom do pečiva preosejeme a zmiešame s mletými orechmi a s kakaom. Z bielkov a 1 štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridajte zvyšný cukor a pokračujte v šľahaní 2 minúty. Kuchynským robotom vmiešame 1/3 bielkov do žĺtkovej zmesi. Najlepšie vareškou vmiešame zvyšné bielka a múčno-orechovú zmes. Cesto rozotrieme na vymastený plech.

2. Krok

Na tvarohovú zmes vymiešame metličkou kuchynského robota (alebo šľahačmi ručného mixéra) maslo a 30 g cukru 5 minút do krémova. Vajíčka oddelíme a potom do masla po jednom dobre vmiešame žĺtky. Vmiešame tvaroh a pudingový prášok. Bielky a štipku soli vyšľaháme čistou metličkou (alebo šľahačmi ručného mixéra) na tuhý sneh. Prisypeme zvyšný cukor a šľaháme ešte 2 minúty. Do tvarohovej zmesi vmiešame 1/3 bielkov, opatrne vmiešame zvyšné bielky. Tvarohovú zmes naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame šikmo na cesto v mriežkovom vzore vo vzdialenosti 3 cm.

3. Krok

Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 °C na strednej priečke 25-28 minút. Vyberieme z rúry a necháme na plechu na mriežke mierne vychladnúť (cca 30 minút). Poprášime kakaom alebo s práškovým cukrom a podávame. Podávame so šľahačkou a brusnicovým kompótom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

214 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.